„Duonoje daug angliavandenių, o šoninėje – baltymų, kurie skyla į aminorūgštis. Kūnui jų reikia, todėl suvalgius sumuštinį pasijusite geriau. Padauginus alkoholio naikinami neurotransmiteriai, o mėsoje esančios aminorūgštys tai sutvarko, todėl galvoje praskaidrėja“, – „The Mirror“ cituoja E.Roberts.
Tyrėjų teigimu, kepant kiaulieną vyksta tam tikros reakcijos, todėl rytą po vakarėlio beveik neįmanoma atsispirti keptos mėsos kvapui.
Tyrėjų teigimu, kepant kiaulieną vyksta tam tikros reakcijos, todėl rytą po vakarėlio beveik neįmanoma atsispirti keptos mėsos kvapui.
„Mėsa yra sudaryta iš vandens ir baltymų. Baltymo viduje yra statybinės medžiagos, kurias vadiname aminorūgštimis. Tačiau reikia ir riebalų. Visi, kas laikėsi dietos, žino, jog nuo mėsos atskyrus riebalus, skonis yra kitoks. Reikia šiek tiek riebalų, kad suteiktų skonį“, – sakė mokslininkė.