Naujamiesčio loftų kvartale – nauja vieta pietauti

Naujamiesčio šerdyje, visai šalia Vytenio ir T. Ševčenkos loftų esančiame „Corner“ viešbutyje šių metų pradžioje duris atvėrė naujas restoranas „Element“. Jo pavadinimas ir logotipas iš tiesų mena chemijos pamokose matytą Mendelejevo lentelę. Kartu su 15min kolegomis pietų metu nusprendėme išmėginti šią naują vietelę.
Restoranas „Element“
Restoranas „Element“ / Asmeninio archyvo nuotr.

Pirminis įspūdis – su chemija ši vieta neturi nieko bendro. Restoranas nė iš tolo neprimena tyrimų laboratorijos. Jame vyrauja skandinaviško interjero aura – natūralaus medžio elementai, šviesios erdvės ir neutralūs atspalviai.

Toks restorano interjeras neįpareigoja, ir tai vienas svarbiausių  neutralios erdvės privalumų. Ypač dienos pietums, kuriuos patogu išnaudoti įvairiems susitikimams – tiek verslo, tiek ir neformaliems. Na, o dabar pakalbėkime apie pačius pietus – kiek jie kainuoja, ir ką jų metu galime gauti?

Greita ir paprasta

Kas įdomu ir neįprasta – viešbutyje įsikūrusiame restorane dienos pietūs yra patiekiami bufeto  principu. Tai reiškia, jog intensyviu darbo dienos metu nereikia gaudyti po salę lakstančių padavėjų bei laukti patiekalų.

Kaip viena iš kolegių pajuokavo: rūpintis, jog atneš ne tą patiekalą, kaip karts nuo karto vis dėlto pasitaiko, irgi neteks, nes viskuo gali pasirūpinti pats. Tad svarbiausias klausimas – iš kokios pasiūlos galime rinktis?

Asmeninio archyvo nuotr./Restoranas „Element“
Asmeninio archyvo nuotr./Restoranas „Element“

Dienos sriubą galėjome rinktis iš 2-jų variantų: vištienos arba kreminės morkų su imbierais. O karštam patiekalui, neskaitant įvairių virtų ir šviežių daržovių garnyrų bei ryžių, buvo galima rinktis vištieną, kiaulienos kukulius arba falafelius.

Stengėmės paragauti kuo įvairesnių derinių, neišmėginti liko tik kiaulienos kukuliukai. Tačiau nusivilti neteko niekuo, ką ragavome: sriubos buvo gardžios ir maistingos (ypač patiko vegetariška morkų), vištiena – minkšta, puikiai išmarinuota švelniame grietinėlės padaže.

Bene didžiausią džiaugsmą sukėlė vis labiau Lietuvoje populiarėjantys falafeliai – jie buvo traškūs su saikingu rozmarino prieskoniu. Labai įvertinome ir tai, jog prie pagrindinių patiekalų buvo galima pasirinkti daug žalumos, o padažus pasirinkti patiems pagal poreikį.

Asmeninio archyvo nuotr./Restoranas „Element“
Asmeninio archyvo nuotr./Restoranas „Element“

Tiesa, trintų ananasų ir grietinėlės desertas prie kavos nebuvo įmantrus, tačiau pietų pabaigoje, gurkšnojant kavą, būtent kažko tokio paprasto ir lengvo labai norėjosi.

Optimali kaina

Taigi, žengiame prie kito intriguojančio klausimo – kiek gi šis malonumas kainavo? Kaina, iš tiesų, mus visus labai nustebino. Dienos pietūs vienam asmeniui – 6,50 Eur.

Kas dažnai pietauja mieste, turbūt žino, jog už tokią kainą restorane dienos metu jau vargu ar papietausi. Net ir vadinamosiose tinklinėse kavinėse-restoranuose šiandien pietūs (be gėrimų ir desertų) kainuoja nuo 4 Eur.

Šiuo atveju, sumokėję standartinę dienos pietų kainą galite valgyti, kiek norite. Žinoma, tai didina persivalgymo riziką (alkanos akys nori visko ir daug), tačiau jeigu maistas gardus ir šviežias – gal (retkarčiais) nieko tokio?

Verslo pietums – idealu

„Elementas“ mums pasirodė patrauklus ne tik dėl sėkmingos dienos pietų patirties, bet ir išlaikytos (tačiau neperdėtos) restorano aplinkos ir atmosferos. Vieningai nusprendėme, jog tai – ideali vieta verslo pietums ar formaliems susitikimams.

Asmeninio archyvo nuotr./Restoranas „Element“
Asmeninio archyvo nuotr./Restoranas „Element“

Galbūt tai nėra vieta tiems, kurie pietų metu ieško naujų pasaulio skonių ar kažko itin gurmaniško. Kita vertus, pasirinkimų įvairovė ir patiekalų nepretenzingumas leidžia be vargo papietauti net ir tiems, kurie laikosi specialios dietos ar mitybos režimo.

Galiausiai, kiekvieną dieną dienos patiekalų pasiūla „Elemente“ kinta. Galbūt tai ir yra priežastis, kodėl vos pirmuosius darbo mėnesius skaičiuojantis restoranas jau gali pasigirti gausia auditorija.

Čia pietauja ne tik viešbučio klientai, bet ir greta esančių ofisų darbuotojai, ar tiesiog praeiviai iš gatvės, kaip mes. Norisi tikėtis, jog kainą atitinkančią kokybę restoranas išlaikys ir toliau, ir tai ilgainiui taps viena patraukliausių vietų pietauti miesto centre.

P.S. Meniu pastebėjome, jog savaitgaliais galioja „dalinimosi meniu“ principas – stalas gali užsisakyti didelį, bendrą patiekalą visiems. Nors tai nėra visiška naujovė, tačiau specialių tokių meniu retai tenka pamatyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis