Vokietijos ir Šveicarijos tyrėjai teigia, kad patiekiant maistą raudonose lėkštėse, o gėrimus raudonuose puodeliuose, jų suvartojimą galimą sumažinti 40 procentų. Raudoni indai gali nuslopinti ir užkandžiavimo norą.
Mokslininkai teigia, kad vyriausybė ar maisto pramonė galėtų raudoną spalvą naudoti žymint nesveikus produktus. Manoma, jei baruose tokios spalvos būtų daugiau, tai priverstų žmones mažinti alkoholio dozes.
Tyrimo metu 41 studentui buvo pasiūlyta atsigerti iš puodelių, kurie buvo pažymėti raudonomis ir mėlynomis etiketėmis. Buvo nustatyta, kad jie rečiau atsigerdavo iš puodelių su raudonomis etiketėmis, netgi 44 procentais mažiau.
Antroje tyrimo dalyje dalyvavo 109 žmonės. Jiems baltose, raudonose ir mėlynose lėkštėse buvo patiekti riestainiukai. Raudonose lėkštėse liko daugiausia nepaliestų riestainiukų.