Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuo šiol mažieji kauniečiai iš bibliotekos galės pasiimti žaislų: duris atvėrė pirmoji Žaisloteka

Kai kuriems biblioteka asocijuojasi ne tik su gausybe knygų, bet kone kariška tvarka ir ją prižiūrinčia griežta bibliotekininke. Vyraujantį stereotipą sugriovė Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos darbuotojai. Šeštadienio rytą Žaliakalnyje esančiame Z.Kuzmickio padalinyje skambėjo vaikų balsai – čia duris atvėrė pirmoji mieste Žaisloteka. Nuo šiol čia bus galima rasti ne tik knygų, bet ir žaislų, stalo žaidimų.
Žaislotekos atidarymas
Žaislotekos atidarymas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Biblioteka Žaislai

Organizatorių išplatintame pranešime teigiama, kad Žaisloteka suteiks galimybę išmėginti naujus žaislus ir nusibodusius pakeisti naujais jų neperkant. Išmėginti žaislus ar stalo žaidimus bus galima arba pačioje Žaislotekoje, arba pasiskolinti juos į namus tokiu pačiu principu kaip ir knygas. Užsisakyti ir rezervuoti žaislus ar žaidimus bus galima ir internetu, o skolinami jie bus dviejų savaičių laikotarpiui. Naudojimasis Žaislotekos paslaugomis bus nemokamas, tereikės turėti bibliotekos skaitytojo pažymėjimą.

„Planuojama, kad ateityje Žaislotekoje bus organizuojami stalo žaidimų turnyrai ir kiti renginiai, joje bus galima švęsti vaikų gimtadienius ir kitas šeimos šventes“, – rašoma pranešime.

Pasak bibliotekos kultūrinės veiklos vadybininkės Monikos Straupytės, užsienio šalyse Žaislotekos yra įprastas reiškinys. Kai kur Lietuvoje, 15min pasakojo pašnekovė, jos irgi veikia, tačiau žaidimų kambario principu.

„Apie Žaisloteką nedrąsiai pasvajodavome labai seniai, nes jautėme poreikį ir iš skaitytojų. Atnaujinus šį padalinį galvojome, kaip jį įveiklinti, kad būtų įdomus visai šeimai. Rugsėjo pabaigoje nusprendėme, kad imsimės Žaislotekos idėjos. Pakvietėme visus kauniečius, įmones, organizacijas mus remti ir surinkome nemažą kiekį žaidimų. Mes esame pirmieji, kurie siūlo tokį platų paslaugų spektrą. Čia galima žaisti vietoje, bet galima žaislus pasiimti į namus“, – paaiškino M.Straupytė.

Pasak jos, visi norintys galės paremti idėją. Pirmenybė teikiama naujiems arba naudotiems, tačiau geros kokybės žaislams. Jie įtraukiami į elektroninį katalogą ir juos leidžiama užsakyti į namus. Be to, atskleidė M.Straupytė, čia veikia ir žaislų mainykla, todėl kiekvienas, atnešęs seną, nusibodusį žaislą, galės pasiimti kitą. Pastato rūsyje duris atvėrė ir specialiai bibliotekai kurtas, šeimoms skirtas pabėgimo kambarys.

Bibliotekos atidarymo renginys vyko „Knygų Kalėdų“ metu. Į renginį susirinkusias šeimas sveikino bibliotekos bendruomenė ir Kauno miesto vicemeras Simonas Kairys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas