Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oficialiai startavo prestižinis barmenų čempionatas „World Class“

Ketvirtadienio vakarą paskelbtas oficialus prestižinio, visame pasaulyje pripažįstamo barmenų čempionato „World Class“ startas Lietuvoje. Į pristatymo vakarėlį susirinko ne tik garsiausi šalies barmenai, tačiau užsuko ir žinomi veidai.
Barmenų čempionatas „World Class“
Barmenų čempionatas „World Class“ / Organizatorių nuotr.

Vakarėlio vinimi tapo vieno iš 2015-ųjų „World Class“ čempionų, izraeliečio Ariel Leizgold pasirodymas. Kokteilių, kuriuose derėjo ir kiek netikėti bei neįprasti ingredientai, gamyba meistro rankose prilygo įspūdingam magijos šou.

Elegantiško vakaro nepraleido menininkė Jolita Vaitkutė, dainininkas Vaidas Baumila, kelionių specialistas Rimvydas Širvinskas – Makalius, vestuvių planuotoja Laura Vagonė, dizaineriai bei renginių organizatoriai Aistė Grišinaitė ir Audrius Kolesnikovas, aksesuarų dizainerė Agnė Byčiulytė, žurnalistė Daiva Žeimytė ir kiti.

„Viso „World Class“ tikslas yra ne tik išrinkti geriausią pasaulio barmeną, tačiau ir kelti pasaulinę kokteilių kultūrą. Jau seniai įpratome rūpintis, ką valgome, kaip deriname maistą, kokioje aplinkoje leidžiame laiką. Tokius pačius principus galime taikyti ir savo laisvalaikiui. Kokybė bei meistriškumas, gebėjimas džiaugtis akimirka, o ne kiekybė yra svarbiausi elementai“, – pristatydamas čempionatą sakė Mantas Ruzveltas, „World Class“ ambasadorius Lietuvoje.

„World Class“ čempionatas pirmą kartą surengtas 2009 m. Londone. Nuo to laiko kasmet išrenkamas meistriškiausias pasaulio barmenas bei kiekvienos čempionate dalyvaujančios šalies čempionas. Beje, pasauline 2016-ųjų nugalėtoja pirmą kartą tapo moteris – Majamyje vykusiame „World Class“ finale laurus susišlavė Jennifer Le Nechet.

2017-ųjų čempionato finalas, dėl dalyvavimo kuriame galės susirungti ir lietuviai, vyks Meksike. Tam, kad iškovotų galimybę savo meistriškumą parodyti visam pasauliui, barmenai turės įveikti ne tik kitus Lietuvos čempionato dalyvius, tačiau ir kolegas iš kitų dviejų Baltijos šalių. Latvijoje, kaip ir Lietuvoje, čempionatas šiemet rengiamas pirmą kartą.

Lietuvos „World Class“ finalas, kuriame susirungs dešimt kitus atrankinius kriterijus įvykdžiusių barmenų, vyks gegužės 14 d. Rygoje. Trys geriausiai pasirodę – įgis teisę gegužės 15 d. susirungti Baltijos šalių finale bei laimėti teisę dalyvauti pasauliniame „World Class“ finale Meksike.

„World Class“ čempionatą Lietuvoje organizuoja UAB „Prike LT“ – vieni pagrindinių aukštos kokybės alkoholinių gėrimų platintojų šalyje. 2005 m. įsteigta kompanija, bendradarbiaudama su didžiausiu pasaulyje alkoholinių gėrimų prekinių ženklų valdytoju „Diageo“, oficialiai atstovauja pasaulyje garsius alkoholinių gėrimų prekinius ženklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas