Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasiūlymas Pietų Afrikoje: už 60 užmuštų žiurkių – naujas mobilusis telefonas

Kai kurie žmonės padarytų bet ką, kad tik gautų naują telefoną, tačiau vien dėl to išžudyti 60 žiurkių, atrodo, kiek ekstremalu, rašo huffingtonpost.com.
Žiurkė
Žiurkė

Vis dėlto ekstremali yra ir žiurkių problema Petų Afrikoje esančiame Johanesburgo mieste. Griūvantys namai, prastai sutvarkyta kanalizacija ir krūvos aplinkui besimėtančio ir pūvančio maisto yra puiki vieta šiems graužikams veistis. Johanesburge žiurkės yra itin agresyvios – buvo pasitaikę atvejų, kai nuo jų nukentėdavo maži vaikai – keletui jų buvo apkandžioti pirštai.

Būtent dėl šios priežasties vietinė labdaros kompanija „Lifeline“ ėmėsi griežtų priemonių ir viešai paskelbė, kad kiekvienam bent 60 žiurkių lavonų atnešusiam asmeniui bus dovanojamas naujas mobilusis telefonas. Telefonus dalija vietinė mobiliųjų telefonų įmonė „8ta“.

Pasirodo, šiuos graužikus sugauti yra vieni niekai, bent jau taip mano Josephas Mothapo, kuris vos per vieną vakarą, naudodamas spąstus pelėms, sugavo net 23 graužikus.

„Viskas labai paprasta – žiurkes į spąstus paprasčiausiai reikia įvilioti padėjus nedidelį gabaliuką maisto“, – žiurkių gaudymo paslaptis laikraščiui „Mail & Guardian“ atskleidė vyriškis, kuris atsiėmė jau 2 telefonus ir nė neplanuoja sustoti, kol mobiliuosius turės visa jo šeima.

Kai kurie gyvūnų teisių aktyvistai pasipiktino, kad tokia akcija yra visiškai bevertis gyvūnų žudymas. Tuo tarpu miesto tarybos narė Lulie Moloi tikino, kad kitos graužikų populiacijos mažinimo priemonės nedavė visiškai jokios naudos.

„Iš pradžių buvo sumanyta visoms mokykloms padovanoti pelėdų, kurios sumedžiotų koridoriuose lakstančius graužikus, tačiau ši idėja greitai buvo sukritikuota, mat pelėdos daugeliui vietos vaikų kelia baimę. Tikiuosi, kad šis būdas bus efektyvesnis, nes kitaip Johanesburgas taps žiurkių miestu“, – tikino Lulie Moloi.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas