Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbtas geriausių Lietuvos restoranų trisdešimtukas

Antradienio vakarą paskelbti visi 30 geriausių restoranų Lietuvoje, kuriuos įvertino virš 100 Gero maisto akademijos narių. Pačio geriausio šalies restorano įvertinimas šiemet atiteko šefo Martyno Praškevičiaus vadovaujamam restoranui Vilniuje „Stebuklai“.
Martynas Praškevičius
Geriausių Lietuvos restoranų apdovanojimų akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Geriausiu iš geriausių šalies restoranų šiemet išrinkti „Stebuklai“

Per kelis mėnesius keliais etapais suskirstyto proceso metu pasitelkdami savo patirtį ir profesionalumą, akademijos nariai įvertino Lietuvos restoranų maistą ir jo patiekimą, taip pat atsižvelgė į aptarnavimo kokybę, aplinką ir gėrimų meniu. Daugiausiai ekspertų balų šiemet surinko savamokslio šefo M.Praškevičiaus „Stebuklai“ ir tai – ne stebuklas, o ilgo ir nuoseklaus darbo nuopelnas.

„Kaip aš jaučiuosi? Suš... gerai! Noriu padėkoti savo komandai, kuri dirba nuo ryto iki vakaro, nuo pirmadienio iki sekmadienio. Ačiū!“, – atsiimdamas apdovanojimą džiaugėsi ir iš laimės vietoje nenustovėjo šefas M.Praškevičius.

„Stebuklai“ – tai vieta Vilniuje, kuri džiugina klientus nuo ankstyvaus ryto iki vėlyvaus vakaro 7 dienas per savaitę. Martynas bando prisiliesti prie kiekvieno patiekalo, kuris išeina per vadinamąjį „langelį“ ant svečių stalo. Tokio atsidavimo savo ištikimiesiems klientams išties reikia paieškoti. Tiesa, ši vieta yra iš tų, kuri neužsidaro privatiems renginiams – vėlgi, kad nenuviltų savo lojaliausių pusryčiautojų, pietautojų ir vakarieniautojų.

Restorano vadovas ir virtuvės vadas M.Praškevičius yra vienas labiausiai vertinamų Lietuvos šefų, kuris ne tik tiki, kad virtuvėje visko galima išmokti pačiam, bet tai jau ir įrodė.

„Stebuklai“ – tai vieta Vilniuje, kuri džiugina klientus nuo ankstyvaus ryto iki vėlyvaus vakaro 7 dienas per savaitę.

Geriausi restoranai ten, kur šeimininkas – ir virtuvės šefas

Kad kuo objektyviau būtų išaiškinti geriausi šalies restoranai buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra virš 100 maisto industrijos profesionalų: geriausi Lietuvos šefai, restoranų savininkai, apie industriją rašantys žurnalistai, someljė, įžvalgiausi pietautojai ir vakarieniautojai bei kiti industrijos ekspertai – visi jie atidavė savo balsą vertindami Lietuvos restoranus.

„Šio projekto tikslas tapti tęstiniu ir kasmet pristatyti pokyčius Lietuvos restoranų žemėlapyje, auginti Gero maisto akademijos narių skaičių, suteikti galimybę pasimatyti naujiems, bet perspektyviems restoranams, tobulinti reitingavimo sistemą ir tapti kokybišku, patikimu bei kūrybišku gidu visiems gero maisto mėgėjams Lietuvoje, tiek svečiams iš užsienio“, – po ceremonijos kalbėjo Gero maisto akademijos įkūrėjas Linas Petrukaitis.

Net ir po ceremonijos projekto svetainėje ir toliau bus skelbiami skirtingi restoranų reitingo pjūviai. Pavyzdžiui, kuris restoranas buvo geriausiai įvertintas už aptarnavimo kokybę, atsiribojant nuo kitų kriterijų, o kuris už geriausią aplinką ir pan.

Pagrindinė projekto organizatorių įžvalga išanalizavus šių metų balsus yra ta, kad geriausiai Lietuvoje įvertintų restoranų gretose daugiausiai restoranų, kurių šeimininkas pats yra ir virtuvės šefas. Tai ypatingai išryškėja pirmajame dešimtuke.

Antradienio vakarą paskelbti visi 30 geriausių restoranų Lietuvoje, kuriuos įvertino virš 100 Gero maisto akademijos narių.

„Labai džiaugiamės galėję inicijuoti tokį projektą ir prisidėti prie restoranų kultūros puoselėjimo. Aš pats asmeniškai būčiau ilgai svarstęs, kam skirti pirmą vietą, nes visi restoranai trisdešimtuke verti įvertinimo. O šiandien jau norisi galvoti apie kitus metus. Restoranų gyvenimas dinamiškas, tad niekad negali nuspėti, kas jame nutiks naujo“, – ceremonijos metu kalbėjo pagrindinio projekto iniciatoriaus „Švyturio-Utenos alaus“ daryklos generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Projektą organizuoja Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija ir žurnalu „Geras Skonis“. Pirmą kartą tokį reitingavimą Lietuvoje inicijavo „Švyturys“ pristatydamas „Švyturio“ Tradicinę alaus kolekciją.

30 geriausių šalies restoranų sąrašas:

30 vieta. SALVETE CITY (Vilnius) – šefas Antonio Serra. Moderni itališka virtuvė

29 vieta. BRASSERIE DE VERRES EN VERS (Vilnius) – šefas Gediminas Andriuškevičius. Prancūziška virtuvė

28 vieta. ŠIAURĖS JŪRA (Vilnius) – šefas Donatas Dabrovolskas. Žuvies ir jūros gėrybių restoranas.

27 vieta. LA PROVENCE (Vilnius) – šefas Arūnas Oželis. Viduržemio jūros virtuvė

26 vieta. BISTRO 18 (Vilnius) – šefas Saulius Taučius. Europietiška klasika.

25 vieta. PALANGA SPA LUXURY (Palanga)

24 vieta. NERIJA (Nida) – šefas Jonas Bilotas. Europietiška virtuvė

23 vieta. DIA (Kaunas) – šefas Algirdas Matačiūnas. Viso pasaulio virtuvė

22 vieta. STIKLIAI (Vilnius) – šefas Linas Bražinskas. Europietiška virtuvė su lietuviškos virtuvės akcentais

21 vieta. DA ANTONIO (Vilnius) – šefas Dmitrij Babenko. Moderni itališka virtuvė

20 vieta. IMPERIAL (Vilnius) – šefė Aldona Gečienė. Įkvėpta modernios Amerikos virtuvės su italų ir prancūzų virtuvių prieskoniais

19 vieta. TIME (Vilnius) – šefas Andrius Kubilius. Kūrybinė virtuvė

18 vieta. MEAT (Vilnius) – šefė Indrė Medeliauskaitė. Mėsos restoranas

17 vieta. TELEGRAFAS (Vilnius) – šefas Javier Lopez. Moderni europietiška virtuvė

16 vieta. UOKSAS (Kaunas) – šefas Artūras Naidenko.
 Naujoji lietuviška virtuvė

15 vieta. MONTE PACIS (Kaunas) – šefas Ernestas Viršilas. Viso pasaulio virtuvė.

14 vieta. MARCHE DE PROVENCE (Vilnius) – šefas Linas Barysas. Lietuviška Viduržemio jūros virtuvė

13 vieta. BOFF (Vilnius) – šefas Mher Gevorkjan. Didkepsnių restoranas

12 vieta. SOFA DE PANCHO (Vilnius) – šefai Martynas Maciulevičius ir Mantas Dobradziejus. Virtuvė įkvėpta Meksikos

11 vieta. GASPAR'S (Vilnius) – šefas Gaspar Fernandes. Moderni virtuvė įkvėpta Indijos

10 vieta. SAINT GERMAIN (Vilnius) – šefas Gediminas Švenčionis. Prancūziška virtuvė

9 vieta. SWEET ROOT (Vilnius) – šefas Justinas Misius. Metų laikų įkvėpta vietinė virtuvė

8 vieta. IDW ESPERANZA RESORT (Trakų raj.) – šefas Mickey Bhoite. Moderni kūrybinė virtuvė

7 vieta. ŠTURMŲ ŠVYTURYS (Vilnius ir Ventės ragas) – šefas ir šeimininkas Česlovas Žemaitis. Šviežios žuvies restoranas

6 vieta. MOMO GRILL (Klaipėda) – šefas ir šeimininkas Vytautas Samavičius ir Valdas Anusevičius. Grill&bar restoranas

5 vieta. GASTRONOMIKA (Vilnius) – šefas ir šeimininkas Liutauras Čeprackas. Degustacinių vakarienių („fine dining“) restoranas

4 vieta. MONAI (Klaipėda) – šefas ir šeimininkas Vytautas Samavičius. Namų restoranas

3 vieta. DINE (Vilnius) – šefas ir šeimininkas Egidijus Lapinskas ir Žilvinas Laurinėnas . „Fine dining“ restoranas

2 vieta. DUBLIS (Vilnius) – šefas ir šeimininkas Deivydas Praspaliauskas. Braserija ir „fine dining“ restoranas

1 vieta. STEBUKLAI (Vilnius) – šefas ir šeimininkas Martynas Praškevičius. Grill&bar restoranas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai