„Noma“ restorano virtuvės šefas Rene Redzepi trejus metus galėjo didžiuotis esąs geriausio pasaulyje iš vietinės produkcijos gaminamų patiekalų meniu sudarytoju ir virėju, taip pat ir vienu iš savininkų. „Noma“ nusileido laipteliu žemiau ir atsidūrė antroje vietoje. Žurnalui „Restaunant magazine“ paskelbus geriausiųjų 50-ką paaiškėjo, kad pirmos vietos verti ispanai. Nuo 2011 metų Roca broliams priklausantis „„El Celler de Can Roca“ buvo antroje sąrašo vietoje.
„Broliai Roca tarptautinį pripažinimą pelnė katalonų virtuvę derindami su novatoriškais metodais ir aistringu svetingumu“, – teigia Londone apdovanojimų ceremoniją surengę organizatoriai. Jie gyrė tris brolius, Joaną, Jordi ir Josepą Rocą už jų išmanumą. Geriausių pasaulyje restoranų 50-kas, remiantis „The Diners Club Best Restaurant Academy“ balsais, sudaromas nuo 2002 metų. Akademijai priklauso apie 900 restoranų srities profesionalų.
Pirmajame dešimtuke yra ir dar du ispaniški restoranai – „Mugaritz“ (4 vieta) ir „Arzak“ (8), abu jie San Sebastiane.
Trečioje vietoje yra „Osteria Francescana“, įsikūręs Italijos mieste Modenoje. Penktoje vietoje puikuojasi Niujorke esantis „Eleven Masidon Park“, toliau rikiuojasi Brazilijoje, San Paule veikiantis „D.O.M“. Septintas yra „Dinner by Heston Blumenthal“ Londone, devintoje vietoje – Vienoje svečių laukiantis „Steirereck“, o dešimtoje – Vokietijoje, Bergiš Gladbache veikiantis restoranas „Vendome“.