Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutinė avarijoje žuvusios 18-metės žinutė „Facebooke“: „Vairuoti ir kalbėtis „Facebooke“ nesaugu, cha cha“

Amerikietė Taylor Sauer, mėgindama praskaidrinti ilgą ir nuobodžią kelionę, tėvų namų taip ir nepasiekė. Per 4 valandas trukusią kelionę mergina žinutes socialiniame tinkle „Facebook“ rašė kas 90 sekundžių – paskutinė, kurią ji parašė prieš patekdama į avariją, buvo tokia: „Vairuoti ir būti „Facebooke“ nesaugu, cha cha.“
Žuvusi 18-metė Taylor Sauer
Žuvusi 18-metė Taylor Sauer / „YouTube“ nuotr.

Netrukus po to, kai parašė lemtinga tapusią žinutę, mergina susidūrė su vilkiku, rašo dailymail.co.uk. Taylor žuvo iškart.

Taylor draugas, su kuriuo ji susirašinėjo, sakė nežinojęs, kad ji tuo metu vairavo. Vaikinas labai graužiasi, nes jaučiasi kaltas dėl jos žūties.

Aidahe, kur įvyko nelaimė, naudotis telefonu vairuojant nėra draudžiama. Gedintys merginos tėvai siekia, kad Aidaho valstijoje tai būtų uždrausta. Netrukus po avarijos jie kreipėsi į valstijos valdžią, rodydami savo dukters paskutinę žinutę – kaip įrodymą, kad draudimas naudotis telefonu vairuojant turi būti priimtas. Iš 50 JAV valstijų, tik Aidahe ir dar 12-oje kitų valstijų yra leidžiama naudotis telefonu ir vairuoti tuo pačiu metu.

Taylor tėvas Clay sakė, kad ji namo važiavo labai vėlai, dėl to susirašinėjo su draugu „Facebooke“, kad neužmigtų prie vairo. Vyras pridūrė, kad jokiu būdu to negalima pateisinti. Merginos mama sakė, kad ji nebuvo kvaila, tačiau lemtingąją naktį elgėsi tikrai kvailai.

Vienoje laidoje merginos tėvas sakė, kad paaugliai per daug sau leidžia susirašinėdami vairuojant. „Jiems susirašinėjimas nėra blaškymas, jie jaučiasi tokie užtikrinti, mano, kad labai greitai rašo, todėl visiškai nepajaučia, kad tai išties blaško“, – sakė Clay Saueris.

Laida „Today“, kurioje Taylor tėvai pasakojo apie jų šeimos tragediją:

VIDEO: Teen Dies While Texting the Dangers of Texting and Driving

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas