Austrės - bet kurio erotinio patiekalo dalis
Anglų k. žodis „aphrodisiac” (skatinantis lytinę funkciją) kilo iš graikų meilės deivės Afroditės vardo. Kadangi, pasak legendos, Afroditė gimė iš jūros, austrės laikomos tradiciniu ir pagrindiniu bet kurio erotinio patiekalo ingredientu. Paprastai jos patiekiamos į stalą kartu su kitomis egzotiškomis jūros gėrybėmis bei ledo gabaliukais, pašlakščius actu ar padažu „Tabacko”. Greta – taurė šampano. Šis populiarus ir meilės gurmanų mėgstamas patiekalas ne tik įaudrina jausmus, bet ir suteikia energijos, žvalumo ir, suprantama, potencijos.
Avokados – seniai pripažintos saldžiaaistringais vaisiais. Bet tikrai ne dėl savo minkšto švelnumo ir egzotiškos išvaizdos. Iš tikrųjų, ispanų teodorai, kurie kaunasi su buliais, pirmieji atsivežė jų į Europą, kaip stimuliuojantį, stiprinantį ir suteikiantį nežmoniškų jėgų bei galių vaistą.
Vis dažniau neapseinama be šokolado
Įsivaizduokite, jei nebeliktų šokolado. Turbūt apsiverktume iš gailesčio. Juk jis, kad ir nedaug suvalgius, pakelia nuotaiką, padeda pasiruošti egzaminams ir net gydo širdį.
Įsivaizduokite, jei nebeliktų šokolado. Turbūt apsiverktume iš gailesčio. Juk jis, kad ir nedaug suvalgius, pakelia nuotaiką, padeda pasiruošti egzaminams ir net gydo širdį.
Kompanijos „Cadberi” apklausos duomenimis, kiekvienas britas per metus suvalgo apie 10 kg. šokolado arba apie 200 jo plytelių (100 g.). Galima manyti, kad panašus kiekis šokolado, pagal gyventojų skaičių, suvalgoma ir Lietuvoje. Juk kulinarijoje – daugybė patiekalų, kur vienas ingredientų – šokoladas. Ir kepiniuose, ir desertuose, net padažuose ir antruosiuose patiekaluose. Pavyzdžiui, meksikietiško padažo „mole” sudėtis – šokoladas ir čili.
Vardan mylimo žmogaus
Šokoladas taip pat įrašytas į seksualiausių produktų sąrašą, kurio „intymias galimybes” įrodė mokslas. Prisipažinkite, net vienišas šokoladas greta sauso vyno taurės ar likerio, išgėrus ir užkandus, ne vienam pažadina lytinę aistrą. Taip pat galima nudžiuginti mylimąjį puodeliu karšto šokolado, į kurį šliukštelėta romo ar brendžio, o ant viršaus – kalva plaktos grietinėlės, kuri pabarstyta kakavos milteliais.
Dar vienas receptas vardan mylimo žmogaus. Tiesiog ištirpinkite šokolado plytelę, primeskite į jį smulkiai supjaustytų jo (žinoma ir jūsų) labiausiai mėgstamų vaisių. Šie, prisigėrę šokolado, taps itin gardūs, tuo pačiu savo sultimis suteiks nepakartojamo skonio ir šokoladui.
Perkaitintas šokoladas – kietas ir karstelėjęs
Patiekalams geriausia naudoti kokybišką šokoladą (paprastai, kuriame 50 proc. kakavos). Žinoma, kraštutiniu atveju galima ir pienišką šokoladą, tik jokiu būdu ne baltąjį, nes jis gerokai skiriasi savo sudėtimi nuo juodojo ar karčiojo, vadinasi, ir patiekalo skonis bus visai ne tas.
Tirpinti šokoladą reikia lėtai, nes jei perkaitinsite, tai tada jis bus kietas ir gerokai karstelėjęs. Geriausia tirpinti šokoladą mikrobanginėje krosnelėje. Pradžioje reikia jį sulaužyti gabalėliais ir pastatyti į krosnelę 30 sekundžių. Paskui gerai išmaišyti.
Kitas būdas – tirpinti šokoladą verdančio vandens pagalba. Sudėti mažus šokolado gabalėlius į indą (gali būti plastmasinis) ir pastatyti virš puodo, kuriame verda vanduo. Turėkite omeny, kad indelis su šokoladu neturi liestis su verdančiu vandeniu.
Pats paprasčiausias – svaiginantis desertas
Siūlome labai greitai pagaminamą patiekalą – šokoladinį vaisinį desertą. Ištirpintame šokolade, išvoliokite supjaustytus nedideliais gabalėliais vaisius ir uogas: braškes, bananus, kivi, apelsinus ir pan. Paskui sudėkite juos ant servetėlėmis pakloto stalo ir palaukite, kol sustings.
Tačiau pats paprasčiausias ir greičiausiai pagaminamas desertas – svaiginantis šokoladinis gėrimas. Ištirpinkite šokoladą, paskui įdėkite į jį grietinėlės ir įpylę nedaug brendžio, gerai išplakite ir vaišinkite mylimąjį. Šis gėrimas dar vadinamas – šokoladinis „fondiu” – tai pats romantiškiausias ir seksualiausias įsimylėjėlių patiekalas pasaulyje.
Dar XVII a. žinomas botanikas ir žolelių prekiautojas Kulpepperis rašė, kad šparagai „nepaprastai žadina vyrų ir moterų aistrą bei lytinį potraukį”. Todėl šparagus reikia tiesiog gerai supjaustyti, išvirti ir dėti į visokius padažus ir sriubas. Bet apie tai plačiau jau kitą kartą.