Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Senolė atšventė savo 99 metų sukaktį nusileisdama nuo 11 aukštų pastato

99 metų Doris Long iš Hampšyro įrodė visiems, kad garbus amžius – ne kliūtis norint įgyvendinti savo senas svajones ar neįtikėtinus siekimus. Bebaimė senolė nusileido virve iš 11 aukštų, tai yra nuo 33,5 metrų pastato Portsmuto mieste, – rašo dailyecho.co.uk.
Doris Long iš Hampšyro atliko jau 13 labdaringų nusileidimų.
Doris Long iš Hampšyro atliko jau 13 labdaringų nusileidimų. / Kadras iš vaizdo siužeto

Тokiu originaliu būdu moteris atšventė savo 99-ajį gimtadienį. Garbaus amžiaus moteris ryžosi tokiam drąsiam žingsniui, kuriam vargu ar ryžtųsi ir gerokai jaunesnio amžiaus žmogus. Senolės tikslas buvo labai kilnus – surinkti lėšų Voterluvilo slaugos ligoninei, kur gydomi beviltiški ligoniai. 

Atlikusi šį žygdarbį Doris pagerino ir savo pačios rekordą, kuris buvo nustatytas dar 2010 metais. Prieš tris metus senolė tapo ir garbiausio amžiaus pramonine alpiniste. Tačiau per pastarąjį lipimą Doris Long kompaniją palaikė septynmetis Dylanas Bryantas. Ta porelė tik įrodė, kad ši sporto šaka tinka įvairiausio amžiaus žmonėms.

Nors Doris apskritai alpinizmu susidomėjo, kai jai buvo jau 85 metai. Kartą moteris pamatė kaip nuo 20 metrų aukščio pastato leidžiasi sportininkai. ir jai labai aptiko šio esktremalaus sporto šaka. 

„Leisdamasi aš jaučiausi pakylėta“, – dalijosi savo patirtais įspūdžiais energinga senolė. Žiūrovams, stebėjusiems kaip ji leidžiasi, taip pat patiko tas reginys ir tada Doris nusprendė, kad tas užsiėmimas turi suteikti jai ne tik daug malonumų, bet ir galimybę padėti kitiems žmonėms. Nuo to laiko Doris atliko jau 13 labdaringų nusileidimų. Visos surinktos lėšos buvo paaukotos nepagydomų ligonių slaugoms ligoninėms ir kitoms gydymo įstaigoms. 

O per šį nusileidimą, įvykusį per praėjusias išeigines, Doris buvo viena iš 80 žmonių, dalyvavusių šioje labdaringoje akcijoje. 

Po nusileidimo Doris pasakė žiniaskaidos atstovams: „Jaučiuosi puikiai. Kartais net pamirštu, kad man jau 99 metai. Nors jaučiuosi tarsi man būtų daugiausiai 60. Šiandien buvo puikus oras. Kadangi nebuvo vėjuota, todėl lengviau nusileidome“. 

Prie įėjimo į pastatą slaugos ligoninės darbuotojai pasitiko sukaktuvininkę su tortu ir sveikinimais. 

Slaugos ligoninės administratorė Ali Corbett pasakė: „Doris pavyzdys įkvepia visus tuos, kurie nori padėti kitiems. Ir ji įrodė, kad mes niekados nebūsime per seni kilniems tikslams“.

VIDEO: Doris Long iš Hampšyro atliko jau 13 labdaringų nusileidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas