Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šveicarijoje atidaroma pirmoji raudonųjų žibintų „drive-in“ zona

Ciuriche pirmadienį atsidaro pirmas Šveicarijoje „raudonųjų žibintų“ plotas, į kurį klientai galės įvažiuoti automobiliais, taip siekiant geriau užtikrinti jo darbuotojų saugumą ir išstumti prostituciją iš miesto gatvių.
Šveicarijoje atidaroma pirmoji raudonųjų žibintų „drive-in“ zona
Šveicarijoje atidaroma pirmoji raudonųjų žibintų „drive-in“ zona / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vadinamoji „drive-in“ zona atidaroma buvusiame pramoniniame rajone, esančiame vakarinėje miesto dalyje. Joje yra gatvelė, kurioje sekso darbininkės galės demonstruoti savo privalumus ir derėtis dėl kainos, taip pat devyni „lizdeliai“, kur jų klientai galės pastatyti savo automobilius ir užbaigti sandorius.

Nuo pirmadienio 19 val. vietos (20 val. Lietuvos) laiku, miesto centre esančioje Zilki (Zilio krantinės) gatvėje, kur mažai apsirengusos gatvės darbininkės atvirai ir kartais agresyviai siūlydavo savo paslaugas, siutindamos vietos gyventojus ir verslo įmones, užsiiminėti šiuo verslu bus uždrausta.

VIDEO: Prostitučių zona Ciuriche

Speciali zona sukurta siekiant užtikrinti jos darbuotojų saugumą – apsaugos darbuotojai prie įvažiavimo prižiūrės, kad kiekviename įvažiuojančiame automobilyje būtų tik po vieną vyrą, be to, kiekviename „lizdelyje“ įrengta po pagalbos mygtuką, taip pat netoliese bus medikai ir socialiniai darbuotojai.

Gatvėje sekso darbininkės galės demonstruoti savo privalumus ir derėtis dėl kainos, o devyniuose „lizdeliuose“ klientai galės pastatyti savo automobilius ir užbaigti sandorius.

Tačiau kai kurios prostitutės baiminasi, kad griežta naujosios darbovietės kontrolė atbaidys kai kuriuos jų klientus. Ciuricho pareigūnai taip pat nežino, ar moterys ir jų klientai sutiks kraustytis iš senosios vietos.

„Tai dar didžiulis klausimas. Neturime supratimo, kiek moterų ten pasirodys“, – sakė policijos atstovas Mario Cortesi.

2012 gegužę vykusiame referendume už naują „drive-in“ rajoną pasisakė 52,6 proc. rinkėjų.

Penktadienio rytą AFP korespondentui užėjus į Zilki rajoną, jame dirbančios moterys stoviniavo gatvėse, apsirengusios šiek tiek daugiau nei vien apatiniais, o kai kurios net mažiau.

Viena moteris demonstravo savo apnuogintą sėdynę pravažiuojantiems automobiliams, pro šalį motinai dviračiu vežant savo mažametį vaiką ir pirkinių krepšį.

Michaelas Herzigas (Michaelas Hercigas), atsakingas už socialines paslaugas miesto sekso darbuotojoms, sakė, jog, kadangi miestas negali visai uždrausti prostitucijos, „mes norime ją kontroliuoti sekso darbuotojų ir gyventojų labui“.

„Jeigu mes nekontroliuojame, tai perima organizuoti nusikaltėliai, perima sąvadautojai“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

M.Cortesi nurodė, kad neseniai Zilki gatvėje dirbo maždaug 100 moterų. Jis pridūrė, kad, tuo atveju, jei prostitutės nenorės eiti dirbti į naująją zoną, Ciuriche yra dar dvi vietos, kur darbuotis jos galės legaliai.

Pasak jo, praėjusiais metais šiame didžiausiame Šveicarijos mieste užsiregistravo 1 tūkst. 200 gatvės darbininkių, kurių dauguma yra atvykusios iš Rytų Europos. Tačiau registruojamos yra tik verslo naujokės, dar daug moterų dirba nelegaliai, todėl tikras mieste dirbančių prostitučių skaičius yra nežinomas, pridūrė pareigūnas.

„Tie „sekso lizdeliai“ padaryti taip, kad keleiviui būtų lengva, o vairuotojui sunku išlipti iš automobilio“, – sakė pagalbos organizacijos prostitutėms „Flora Dora“ vadovė Ursula Kocher.

U.Kocher taip pat atkreipė dėmesį į gatvėse dirbančių prostitučių tykančius pavojus, pareikšdama, kad klientai moteris gali nusivežti bet kur ir jos neturi jokios apsaugos, jeigu iškiltų kokia nors grėsmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento