Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Šveicarų konditeriai pateko į rekordų knygą

Šveicarų konditerių armija sekmadienį pateko į Guinnesso rekordų knygą iškepusi 1 221,6 m ilgio šokoladinį „Napoleoną“, pranešė naujienų agentūra ATS.
Šokoladinis pyragas
Šokoladinis pyragas / Photos.com nuotr.

Maždaug 100 žmonių, daugiausia – konditerių, drauge sukūrė 4,2 t sveriantį kepinį ir beveik 200 metrų viršijo ankstesnį, prieš 20 metų Belgijoje pasiektą rekordą.

Atidžiai apžiūrėjusi kiekvieną sluoksniuoto torto centimetrą, kad įsitikintų jo vientisumu, „Guinness“ teisėja Anna Orford paskelbė naują rekordą, kurį džiaugsmingais šūksniais pasveikino maždaug 2 tūkst. smalsuolių, susirinkusių suvažiavimų centre „Palexpo“ Ženevoje.

Pasirengti šiam įvykiui pastarąjį pusmetį padėjo iš viso 250 žmonių, sakė Gilles'is Desplanches'as, kuris šį projektą inicijavo paminėdamas 25-ąsias savo konditerijos parduotuvės metines.

Milžiniškas tortas, kuriam prireikė 864 l grietinėlės, 576 l pieno, 600 kg miltų, 432 kg sviesto ir 360 kg šokoladinio įdaro, bus supjaustytas į 30 tūkst. gabalėlių ir parduotas.

Prognozuojamos 100 tūkst. Šveicarijos frankų (83 tūkst. eurų) pajamos atiteks kovos su krūties vėžiu organizacijai, pranešė ATS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tvarumu garsėjanti kompanija „Reynaers Aluminium“ prisidės prie unikalaus miestelio verslui statybų Kauno LEZ
Reklama
Energija veiksme: kaip Dakaro lenktynininkas valdo stresą ir iššūkius
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas