Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Šventieji jaučiai Tailandui pranašauja gerus laikus

Tailando rūmų astrologai pirmadienį išpranašavo gerą derlių, nes šventųjų jaučių pora per kasmet rengiamą pranašavimo ritualą ėdė žolę ir gėrė vandenį bei alkoholinį gėrimą. Spalvingai „karališkajai arimo ceremonijai“ vadovavo Tailando karalius Maha Vajiralongkornas. Šventikai brahmanai vedžiojo procesiją su baltais jaučiais po lauką prie Bankoko Didžiųjų rūmų.
Šventieji jaučiai Tailandui pranašauja gerus laikus
Šventieji jaučiai Tailandui pranašauja gerus laikus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ceremonija Tailande rengiama kiekvienais metais, prasidedant kultūrų auginimo sezonui. Ši karalystė yra tarp pagrindinių ryžių eksportuotojų pasaulyje.

Karališkieji pranašautojai savo prognozes grindžia tuo, ką po arimo pasirenka gyvuliai, kai jiems pasiūloma ryžių, kukurūzų, šparaginių pupelių, sezamo, alkoholio, vandens ir žolės.

Šiemet jaučiai pasirinko vandenį, žolę ir alkoholį, pranešė pareigūnai.

„Karališkoji pranašystė yra ta, kad bus gausu ryžių, vaisių ir maisto“, – sakė Thanitas Anekwitas iš Žemės ūkio ministerijos.

Alkoholis taip pat „reiškia, kad gerai vyks komunikacija ir prekyba su užsienio šalimis“, pridūrė jis.

Po ceremonijos į lauką tradiciškai suplūdo minios žmonių, rinkti „sėkmę nešančių“ ryžių grūdelių, ariant išbarstytų ant žemės.

Tailando monarchija turi nedaug teisinių galių, bet daro didžiulę įtaką užkulisiuose ir yra labai turtinga.

Karūnos statusą įtvirtina rafinuotos ceremonijos ir rūmų protokolas.

Karališkuosius asmenis nuo bet kokios kritikos gina griežti įstatymai dėl šmeižto, numatantys laisvės atėmimą dešimtmečiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos