Krepšinio širdies judėjimo įkūrėjas ir Lietuvos krepšinio rinktinės fotografas Tomas – paprastas žmogus. Jam nereikia prabangių indų ar įmantrių patiekalų: svarbiausia – tiesiog maistas ir gera nuotaika, kurios T.Tumalovičiui tikrai netrūksta.
Kulinarinio realybės šou dalyviams jis paruošė itin paprastą meniu. Užkandis – daržovių salotos iš agurkų, pomidorų, paprikų, pagardintos aliejumi, druska ir pipirais. Kad būtų sočiau – užsikąskite duona su sviestu. „Pomidorai man visada primena, kaip vaikystėje laistydavau juos šiltnamyje. Tai būdavo mano pareiga“, – ruošdamas salotas šypsojosi fotografas, į jas įdėjęs slaptą ingridientą – paties balkone užaugintą pomidorą.
Pagrindinis patiekalas – ryžiai studentiškai. „Išverdame ryžius, pakepame ant sviesto, įmušame kiaušinį ir pagardiname kečupu“, – paprasčiausią pietų receptą dėstė jis. „Juk sakiau, kad viskas bus studentiškai. Mes ryžius ir ant vandens kepdavome, ir šiaip iš nieko maistą darydavome, nes neturėjome nei laiko, nei pinigų gaminimui“, – studentiškais prisiminimais dalinosi Tomas.
Desertui jis taip pat pasirinko elementarų variantą: skrudintą duoną su aviečių uogiene. Paprasta, skanu ir saugo nuo peršalimo.
Tokį Tomo paprastumą įvertino ne visi. Nors kaip susitarę „Kviečiu vakarienės“ dalyviai gyrė T.Tumalovičių už puikią atmosferą, bet dėl maisto liko nusivylę. „Kaip literatūriškai pasakyti šūdas?“, – vertindamas pagrindinį vakaro patiekalą teiravosi verslininkas Andrius Bložė.
Kulinarinis realybės šou „Kviečiu vakarienės“ – darbo dienomis 20.20 per BTV