Iki vėlyvo šeštadienio vakaro veiksiančiame dangaus restorane pirmieji pietavo ne žinomi pramogų pasaulio ar politikos žmonės, bet Vilniaus vaikai ir neįgalieji. Sostinės meras Artūras Zuokas, pats nekilęs šių gurmaniškų pietų, sakė norėjęs suteikti galimybę ne tik išskirtinai papietauti, bet ir pamatyti miestą iš viršaus tiems, kurie galbūt patys to sau leisti negalėtų.
„Aš kilau pernai, dabar norėjom daugiau vietų palikti kitiems“, – sakė meras.
Tarp pirmųjų pietautojų buvo sostinės globos namų auklėtiniai, gabūs Vilniaus moksleiviai, Lietuvos moksleivių sąjungos prezidento biuro atstovė, neįgaliųjų organizacijų darbuotojai.
Neįgaliųjų organizacijoje dirbanti ir ratukuose judanti Jurgita Masilionytė restoranui nusileidus juokavo – iš pradžių labai bijojusi, tačiau toks pakilimas leido įveikti aukščio baimę ir jai pavyko pasimėgauti buvimu danguje. Panašiai kalbėjo ir kiti, pirmą kartą papietavę dangaus restorane.
Kartu su pirmaisiais svečiais į dangų kilo ir „Michelin“ žvaigždute apdovanoto prancūzų restorano „La Grenouillere“ savininkas ir virtuvės šefas Rolandas Gauthier. Jis pirmajam patiekalui pasiūlė jūrų velnią su avokadu, pagrindiniam – karvelį su kviečių želmenimis, o desertui – „Vacherin“ karvės pieno sūrį su „Gariguette“ braškėmis.
Restoranas į dangų Rotušės aikštėje kils iki vėlyvo šeštadienio vakaro.
„Dinner in the Sky“ tyrą Vilniuje organizuojančios įmonės „Skyworld Service“ vadovas Risto Meigas tvirtino, kad pernai jie sulaukė ne vieno svečio, būtent tokiu būdu norėdamas įveikti aukščio baimę ir esą jiems pavyko – tik viena viešnia pageidavo nusileisti žemyn anksčiau, nei buvo numatyta.