Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

WFP vadovas dėl pandemijos nevyks į Oslą atsiimti Nobelio taikos premijos

Pasaulio maisto programos (WFP) vadovas Davidas Beasley dėl pandemijos gruodį nevyks į Oslą atsiimti 2020 metų Nobelio taikos premijos, trečiadienį paskelbė Norvegijos Nobelio institutas.
World Food Programme (Pasaulio maisto programa)
World Food Programme (Pasaulio maisto programa) / „Scanpix“/„ZUMAPRESS.com“ nuotr.

„Dabar svarstome galimybę surengti skaitmeninę įteikimo ceremoniją, kurios metu WFP bus įteiktas medalis ir diplomas“, – nurodė institutas ir pridūrė, kad tradicinė Nobelio laureatų paskaita ir banketas nukeliami į kitus metus.

„Osle galiojant dabartiniams suvaržymams, būtų neįmanoma gerai ir deramai surengti ceremonijos ar kitų... tradicinės programos dalių“, – sakoma pranešime.

Premijos įteikimo ceremonija, paskaita ir banketas tradiciškai rengiami Osle gruodžio 10 dieną, per premijos įkūrėjo Alfredo Nobelio mirties metines.

Paprastai tą pačią dieną Stokholme rengiama atskira ceremonija Nobelio medicinos, fizikos, chemijos, literatūros ir ekonomikos premijų laureatams.

Tačiau rugsėjį Nobelio fondas paskelbė, kad „gyva“ ceremonija atšaukiama – pirmą kartą nuo 1944-ųjų, kai ji neįvyko dėl Antrojo pasaulinio karo. Vietoje jos šiemet organizuojamas televizinis renginys, kurio metu bus parodyta, kaip laureatams medaliai ir diplomai įteikiami jų šalyse.

1961 metais įsteigtam WFP Nobelio taikos premija buvo paskirta už pastangas „siekiant užkirsti kelią bado kaip karų ir konfliktų ginklo naudojimui“, spalio 9-ąją Osle skelbdama nugalėtoją sakė Nobelio komiteto pirmininkė Berit Reiss-Andersen.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas