Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žiūrėk, ką perki: britė kartu su bananais į namus parsinešė ir krūvą nuodingiausių pasaulio vorų

Turbūt retas žmogus nulupęs bananą dar kartą nuodugniai apžiūri valgomo vaisiaus žievelę. O derėtų! Viena Didžiosios Britanijos gyventoja nusipirko pakuotę bananų, ant kurių buvo susuktas nuodingiausių pasaulio vorų pilnas kokonas. Jei ne laimingas pastabumas, dabar Consi Taylor turbūt jau nebesimėgautų ne tik bananais, bet ir galimybe gyventi.
Voras
Voras / Fotolia nuotr.

Kaip rašo „The Independent“, ne itin malonus įvykis prasidėjo populiarioje Didžiosios Britanijos parduotuvėje „Sainsbury's“. Ten moteris nusprendė nusipirkti bananų. Nieko negalvojusi ji pasiėmė pakuotę, susimokėjo ir parsivežė namo. Tai, kas įvyko, moteris dabar prisimena su šiurpu.

Pradėjusi valgyti vieną bananą moteris pastebėjo, kad ant vaisiaus žievelės yra prilipęs nedidelis, į vatą panašus, baltos spalvos svetimkūnis. Iš pradžių C.Taylor nieko blogo neįtarė ir bananą valgė toliau, kol pastebėjo, kad iš svetimkūnio ėmė veržtis gausybė mažyčių vorų.

„Iš pradžių pagalvojau, kad tai tėra prilipusi uoliena, tačiau pažiūrėjus atidžiau pamačiau keistus taškelius. Staiga supratau, kad tai vorai. Jie ėmė veržtis iš kokono ir staiga jų jau buvo pilna visur, ant stalo ir grindų“, – žurnalistams pasakojo nukentėjusi moteris.

Vis dėlto C.Taylor nepasimetė. Vieną vorą ji nufotografavo ir greitai nusiuntė specialistams, kad šie pasakytų koks rūšies yra namus okupavę bestuburiai. Paaiškėjo, kad tai vieni iš nuodingiausių pasaulio gyvių – Brazilijos klajojantys vorai (Phoneutria nigriventer). Šios rūšies vorai net yra įrašyti į Guiness'o rekordų knygą, kaip patys nuodingiausi pasaulyje.

Specialistai paaiškino, kad šie vorai itin mėgsta ropoti po bananų medžius, todėl ten dažniausiai ir palieka susuktus kokonus. Natūralu, kad su bananais jei gali atkeliauti ir į parduotuves.

Sužinojusi apie incidentą parduotuvė „Sainsbury's“ iš pradžių norėjo išsisukti su 10 svarų vertės dovanų kortele, tačiau vėliau buvo priversta nukentėjusiai moteriai sumokėti visas išlaidas, patirtas valant namus nuo nuodingų vorų. Negana to, C.Taylor sulaukė kompensacijos už naktis, praleistas viešbutyje, kol negalėjo gyventi savo namuose.

„Sainsbury's“ pripažino savo kaltę, tačiau patikino, kad visos prekės yra nuodugniai patikrinamos, todėl toks atvejis iš tiesų yra unikalus. Įmonė išplatino pranešimą teigdama, kad jos bananai yra saugūs, ir paragino žmones nebijoti jų pirkti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas