Patiekalams pagaminti bus sunaudota beveik 40 kilogramų įvairių rūšių žuvies, daugiau kaip 30 kilogramų įvairių rūšių jūros gėrybių, 25 kilogramai daržovių, keliolika kilogramų ryžių.
Visą spalio mėnesį didžiosiose prekybos tinklo parduotuvėse veiks itin dideliu asortimentu išsiskiriantys šviežių žuvų turgūs. Juose galima įsigyti skirtingų pavadinimų bei rūšių Lietuvoje ir kitų šalių vandenyse sugaunamos šviežios bei atvėsintos žuvies, jūros gėrybių ir jų gaminių. Kas kelias dienas kelios dešimtys žuvų ir jūros gėrybių rūšių į Lietuvą atkeliauja iš visame pasaulyje garsėjančių Prancūzijos ir Norvegijos žuvų turgų. Tarp jų – ir retesnės, Lietuvos gyventojų stalui dar ne tokios įprastos žuvys: amerikiniai polakai, rykliai, afrikiniai šamai, kefalės, tunai ir kt.
Visą mėnesį prekybos tinklo parduotuvėse vyks ir degustacijos, kurių metu MAXIMA klientai galės paragauti retesnių žuvų ir įmantrių jūros gėrybių, paruoštų pagal MAXIMA meistrų kurtus receptus. Tinkamai paruošti tokią pačią žuvį nebus sudėtinga ir namuose, nes čia pat bus dalijami ragaujamos žuvies receptai.
Didžiausia paelija Lietuvoje bus gaminama spalio 9 dieną nuo 11.30 val. šalia sostinės Mindaugo g. įsikūrusios „Maxima“ (Mindaugo g. 11, Vilnius).