Tinklaraštininkų kulinariniai eksperimentai buvo staigmena ir profesionalams

Dvylika kulinarinių tinklaraštininkų Baltijos maisto ir gėrimų mugėje BAF dvi dienas kepė gardžiausius savo pyragus. Kai kurie kulinariniai eksperimentai buvo staigmena net profesionaliems virtuvės šefams.
Giedrės Trakimavičiūtės kokosinis pyragas
Giedrės Trakimavičiūtės kokosinis pyragas

Pirmą kartą surengto kulinarinio konkurso „Mano gardžiausias rudens pyragas“ dalyviai kepė ne tik saldžius, bet ir sočius daržovių ar mėsos pyragus. Pyragų originalumą ir skonį vertino profesionalai: „Neringos“ restorano virtuvės šefas, 2012 m. Pasaulinės virėjų olimpiados bronzos laimėtojas Darius Dabrovolskas bei Kauno restorano „Diverso“ virtuvės šefas, įvairių tarptautinių konkursų laureatas Tomas Rimvydis. Pasibaigus konkursui, D. Dabrovolskas teigė, kad jis buvo maloniai nustebintas mėgėjų kulinarinių eksperimentų ir drąsos.

„Drąsus bandymas buvo pyragas su grikiais, taip pat – moliūgų, burokėlių pyragas su ožkos sūriu. Tai buvo puikūs vietinių produktų naudojimo pavyzdžiai, o tai labai skatinama visame pasaulyje“, – sakė D. Dabrovolskas.

Bet būta ir klaidų. „Didžiausios klaidos – neiškepę pyragai, kurie vėlėsi burnoje arba per ilgas gaminimo procesas. Blogai vertinom ir tuos, kurie atsinešė pusgaminius, nes tai nesąžininga kitų atžvilgiu. O šiaip viskas buvo labai neblogai, nors, žinoma, jaudulys, svetima viryklė daro savo“, –  vertino pasibaigusį konkursą D. Dabrovolskas.

Pačiu gardžiausiu rudens pyragu buvo išrinktas Giedrės Trakimavičiūtės kokosinis pyragas, kurio pagrindiniai ingredientai: kokosas, šokoladas, moliūgas. „Buvo pataikyta į konkurso temą, moliūgas labai dera rudens pyragui. Be to, pyragas buvo papuoštas ypač profesionaliai, kaip ir dera konkurse“, – Giedrės pyragą vertino D. Dabrovolskas.

Kaip teigė G.Trakimavičiūtė, pyragus ji kepa seniai, vos ne nuo vaikystės. „Kai mama man nustojo pirkti saldumynus, pradėjau pati kepti pyragus, nes esu didelė smaližė. Dabar kepu ne tik pyragus, bet gaminu ir kitokius patiekalus, o mylimiausi – itališki patiekalai. Patinka makaronai su įvairiausiais padažais, kuriuos pati ir gaminu. Visiems draugams per gimtadienius ką nors iškepu. Daug dėmesio skiriu maisto estetikai, fotografavimui“, – sako G. Trakimavičiūtė.

Antroji vieta atiteko Kotrynos Panckūnaitės mango ir kriaušių pyragui, o trečioji – Indrės Sasnauskaitės  jautienos ir daržovių pyragui.

Konkursas „Mano gardžiausias rudens pyragas“ vyko lapkričio 10–11 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centro LITEXPO.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis