Reditos Dominaitytės receptai
„Štrudelis“
Reikės:
– 3–4 lakštų sluoksniuotos tešlos;
– 150 g sviesto;
– 200 g 22 proc. riebumo varškės sūrio;
– 100 g fetos sūrio;
– 200 g nuplikytų špinatų;
– 1 kiaušinio trynio;
– Prieskonių.
Gaminimas:
Atšildykite tešlą, ištampykite ją, kad lakštai būtų maždaug A4 lapo dydžio. Išlydykite sviestą, pertepkite juo lakštus. Jei sviesto liks, pasilikite jį – panaudosite vėliau. Varškės sūrį sutrupinkite rankomis, sudėkite fetos sūrį, špinatus, likusį sviestą. Viską sumaišykite. Ant paruoštos tešlos dėkite varškės mišinį, susukite ir dėkite į iki 180–200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai matysite, kad štrudelis beveik iškepė, iš viršaus aptepkite kiaušinio tryniu.
„Cannelloni“
Reikės:
– 500 g makaronų;
– 300 g faršo (geriausia – kalakutienos, bet galima naudoti ir kitokį);
– 1 mažo svogūno;
– Trintų pomidorų;
– 2–3 skiltelių česnako;
– Prieskonių;
– „Bešamelio“ padažo (miltai, pienas, sūris);
– Parmezano sūrio.
Kaip pasigaminti:
Apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną, sudedame faršą. Baigiant kepti faršą, sudedame pomidorus, pabaigoje – 2–3 susmulkintas česnako skilteles, druską, pipirus, mėsos prieskonius. Prikemšame šia mase makaronus ir sudedame į gilesnį indą. Užpilame makaronus „bešamelio“ padažu taip, kad juos apsemtų. („Bešamelio“ padažas gaminamas pakaitinus pieną, įpylus miltų ir sūrio). Kepame apie 40 min ir pabaigoje užbarstome parmezano sūrio.
Eduardo Bareikos nuotr./Reditos ruoštas pagrindinis patiekalas |
Kriaušės vyne
Reikės:
– Didelių kriaušių;
– 300 g balto vyno;
– 150 g apelsinų sulčių;
– 50 g vaisinės degtinės (galima ir kitokios, arba brendžio);
– Šaukšto medaus;
– Cukraus.
Kaip pasigaminti:
Kriaušes nulupame ir perpjauname per pusę. Užverdame vyną, sultis, degtinę. Pagal skonį įdedame cukraus ir medaus. Sudedame kriaušes ir verdame apie 30 minučių.