„Australietiškas užkandis“
Reikės:
1 užtepėlė
– Karštai rūkyta skumbrė;
– Majonezas;
– Krienai;
– Prieskoniai pagal skonį.
2 užtepėlė
– Varškės sūrelis;
– Marinuoti agurkėliai;
– Prieskoniai pagal skonį.
3 užtepėlė
– Alyvuogės;
– Aliejus;
– Prieskoniai pagal skonį.
Gaminimas:
Užtepėles pagaminti sutrinant visus ingridientus. Šalia papjaustyti šiaudeliais daržovių – morkų, paprikų, agurkų, puselėmis mažų uoginių pomidorų.
Eduardo Bareikos nuotr./„Australietiškas užkandis“ |
Lazanija
Reikės:
– Jautienos faršas;
– Kiaulienos faršas;
– Pievagrybiai;
– Fermentinis sūris;
– Saldžiarūgštis pomidorų padažas;
– Lazanijos lakštai.
Gaminimas:
Mėsą apverdame piene, dedame grybus, pilame padažą, patroškiname. Į indą, kuriame kepsime, sluoksniais dedame lazanijos lakštus, mėsą, sūrį, vėl lazanijos lakštus, mėsą, sūrį ir t.t., baigiame sūriu. Vegetariškam patiekaluii vietoj mėsos dedame pievagrybius, pomidorus ir špinatus – visa kita taip pat.
Sausainiukas su šokoladu
Reikės:
– Sluoksniuota bemielė tešla;
– Šokoladas;
– Kiaušinio baltymas patepti;
– Ledai.
Gaminimas:
Sluoksniuotą tešlą supjaustome kvadratėliais, į vidurį dedame šokolado gabalėlį, perlenkiame per pusę, kad gautųsi trikampis, viršų ir kraštus patepam kiaušinio baltymu, kad suliptų ir blizgėtų. Kepame apie pusvalandį, kol iškepa.
Eduardo Bareikos nuotr./Sausainiukas su šokoladu |