Danutės Elzbergienės receptai

Energingoji verslininkė Danutė Elzbergienė, pradėjusi šios savaitės BTV kulinarinį realybės šou „Kviečiu vakarienės“, metė iššūkį likusiai kompanijai pagamindama virtuvės šefo vardo vertus patiekalus.
Sriuba
Sriuba / Eduardo bareikos nuotr.

Trinta pomidorų sriuba su tigrinėmis krevetėmis keptomis svieste, paskaninta provanso žolelėmis

Reikės:

– 1 svogūno;
– 1 skl. česnako;
– 30 g sviesto arba 1 šaukšto aliejaus;
– 800 g pomidorų;
– 0,5 l daržovių sultinio;
– Indelio tigrinių krevečių;
– 150 g grietinėlės;
– Provanso žolelės.

Kaip pasigaminti:

Puode ant sviesto apie 3 min. pakepinti svogūnus su česnakais, įdėti nuluptus supjaustytus pomidorus ir kepti pamaišant apie 10 min. Viską sumalti smulkintuvu, įpilti sultinį, grietinėlę, prieskonius, krevetes ir virti apie 1-2 min.

Kiaulienos išpjovos kepsnys  su teriyaki ir serbentų padažu pateikiamas su  kmynais pagardintomis keptomis bulvytėmi

Reikės:

– 2-3 kiaulienos išpjovų.

Marinatui-padažui:

– ½ puodelio serbentų uogienės;
– 5 šaukštų obuolių acto;
– 1/3 puodelio vandens;
– 150 g teriyaki;
– 3 šaukštų sezamo aliejaus;
– 4 šaukštelių susmulkinto česnako.

Kaip pasigaminti:

Viską sumaišyti, pamarinuoti mėsą apie 1 val. ir tame marinate kepti orkaitėje 200 laipsniu temp. apie  45 min. Bulves apibarstyti su kmynais, rozmarinu, užpilti šiek tiek aliejaus, pašauti į orkaitę ir kepti kartu su mėsa atskirame inde.

Eduardo bareikos nuotr./Kiaulienos kepsnys
Eduardo bareikos nuotr./Kiaulienos kepsnys

Karališkas varškės pyragas su sabajono padažu ir ledais

Reikės:

– 200 g sviesto;
– 100 g cukraus;
– 320 gr. miltų;
– 1,5  kepimo miltelių;
– Varškės įdaras.

Reikės:

400 gr varškės;
1 pak. vanilinio cukraus;
100 gr cukraus;
5-6 kiaušinių.

Sudėti sviestą, cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Sumaišyti taip, kad gautųsi sausa trupininė masė ir padalinti į 2 dalis. Atskirai sumaišyti įdarą: varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius. Gerai išmaišyti, bet neperplakti. Į kepimo indą dėti pirmąją dalį pyrago pagrindo, supilti įdarą ir užberti antrąją dalį trupininės masės ant viršaus. Kepti 1 val. 190 laipsnių temperatūroje.

Sabajono padažas

Reikės:

– 120 g sauso vyno;
– 120 g cukraus;
– 120 g kiaušinių trynių.

Kaip pasigaminti:

Visus produktus sumaišyti ir apie 10 minučių kaitinti pastoviai maišant ant silpnos ugnies (neužvirti). Pyragą patiekti su sabajono padažu ir ledais.

Eduardo bareikos nuotr./Pyragas
Eduardo bareikos nuotr./Pyragas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų