Trinta pomidorų sriuba su tigrinėmis krevetėmis keptomis svieste, paskaninta provanso žolelėmis
Reikės:
– 1 svogūno;
– 1 skl. česnako;
– 30 g sviesto arba 1 šaukšto aliejaus;
– 800 g pomidorų;
– 0,5 l daržovių sultinio;
– Indelio tigrinių krevečių;
– 150 g grietinėlės;
– Provanso žolelės.
Kaip pasigaminti:
Puode ant sviesto apie 3 min. pakepinti svogūnus su česnakais, įdėti nuluptus supjaustytus pomidorus ir kepti pamaišant apie 10 min. Viską sumalti smulkintuvu, įpilti sultinį, grietinėlę, prieskonius, krevetes ir virti apie 1-2 min.
Kiaulienos išpjovos kepsnys su teriyaki ir serbentų padažu pateikiamas su kmynais pagardintomis keptomis bulvytėmi
Reikės:
– 2-3 kiaulienos išpjovų.
Marinatui-padažui:
– ½ puodelio serbentų uogienės;
– 5 šaukštų obuolių acto;
– 1/3 puodelio vandens;
– 150 g teriyaki;
– 3 šaukštų sezamo aliejaus;
– 4 šaukštelių susmulkinto česnako.
Kaip pasigaminti:
Viską sumaišyti, pamarinuoti mėsą apie 1 val. ir tame marinate kepti orkaitėje 200 laipsniu temp. apie 45 min. Bulves apibarstyti su kmynais, rozmarinu, užpilti šiek tiek aliejaus, pašauti į orkaitę ir kepti kartu su mėsa atskirame inde.
Eduardo bareikos nuotr./Kiaulienos kepsnys |
Karališkas varškės pyragas su sabajono padažu ir ledais
Reikės:
– 200 g sviesto;
– 100 g cukraus;
– 320 gr. miltų;
– 1,5 kepimo miltelių;
– Varškės įdaras.
Reikės:
400 gr varškės;
1 pak. vanilinio cukraus;
100 gr cukraus;
5-6 kiaušinių.
Sudėti sviestą, cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Sumaišyti taip, kad gautųsi sausa trupininė masė ir padalinti į 2 dalis. Atskirai sumaišyti įdarą: varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius. Gerai išmaišyti, bet neperplakti. Į kepimo indą dėti pirmąją dalį pyrago pagrindo, supilti įdarą ir užberti antrąją dalį trupininės masės ant viršaus. Kepti 1 val. 190 laipsnių temperatūroje.
Sabajono padažas
Reikės:
– 120 g sauso vyno;
– 120 g cukraus;
– 120 g kiaušinių trynių.
Kaip pasigaminti:
Visus produktus sumaišyti ir apie 10 minučių kaitinti pastoviai maišant ant silpnos ugnies (neužvirti). Pyragą patiekti su sabajono padažu ir ledais.
Eduardo bareikos nuotr./Pyragas |