Avokado užtepėles gamindamas dizaineris K.Lekeckas kartu ruošė ir keptą duoną. „Visi sako, kad lietuvių nacionalinis patiekalas yra cepelinai, tačiau iš tiesų tai yra kepta duona. Kiekvienoje kavinėje jos yra ir beveik visada žmonės pirmiausia jos užsisako“, – šypsojosi jis, kepdamas duoną, ant kurios vėliau tepė užtepėles.
Tačiau tie, kas šią savaitę žiūri laidą „Kviečiu vakarienės“ turbūt nenustebs, kad vakarui vėl dirigavo Gediminas Juodeika. Pralinksminti svečiams jis pasikvietė savo bičiulius – muzikantų grupę „Presto“. Be to, jis pakurstė aistras išdėstydamas savo požiūrį į Lietuvos moteris – esą jos, nors ir labai gražios, dažniausiai pasidalina į gražias ir protingas. „Tačiau mano žmona yra šventas žmogus, ji ir graži, ir protinga. Tokių labai reta ir aš labai laimingas“, – didžiavosi jis.
Visgi palikę nuošaly G.Juodeikos kalbas visi dalyviai kibo ragauti K.Lekecko patiekalų. Pamėginkite juos pasigaminti ir jūs.
Avokado užkandėlė (6 asmenims)
Eduardo Bareikos nuotr./Kęstutis Leveckas |
Reikės:
– 2 minkšti avokadai;
– 0.5 citrinos;
– 1 mažas svogūnas;
– 2 šaukštai majonezo;
– Mėgstamų prieskonių.
Kaip pasigaminti:
Avokadą nulupti ir sutrinti iki vientisos masės, išspausti citrinos sultis ir sumaišyti. Smulkiai supjaustyti svogūną, viską sumaišyti. Galima tepti ant keptos duonos ar kitų pagrindų.
Jautienos kepsnys (4 asmenims)
Reikės:
– 1 kg jautienos (vidinė brandinta išpjova);
– 2 nedidelės cukinijos;
– 4 riekelės moliūgo;
– 4 česnakai;
– Smulkių svogūno laiškų;
– Moliūgų sėklų aliejaus;
– Druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių.
Kaip pasigaminti:
Nupjauti česnako viršūnėlę, užpilti aliejaus ir pabarstyti prieskoniais. Cukiniją supjaustyti išilgai 0,5 cm storio riekelėmis ir kartu su moliūgu kepti orkaitėje ant grotelių (apie 15 min. 200 C). Jautieną supjaustyti į 4 gabalėlius ir kepti keptuvėje, kol iškeps iki pageidaujamo lygio. Iškepus pabarstyti druska ir pipirais. Iškeptas cukinijų riekeles susukti ir perrišti svogūno laišku.
Eduardo Bareikos nuotr./Jautienos kepsnys |
Šokoladinis fondiu
Reikės:
– 350 gr. Juodo šokolado;
– 120 gr. grietinėlės;
– 40 gr. romo;
– Įvairių vaisių.
Kaip pasigaminti:
Šokoladą ištirpinti įkaitintoje grietinėlėje, įpilti romo ir masę perpylus į fondiu puodą lengvai kaitinti. Valgoma su kubeliais supjaustytais vaisiais.
Eduardo Bareikos nuotr./Šokoladinis fondiu |
Kulinarinis realybės šou „Kviečiu vakarienės“ – darbo dienomis 20.20 per BTV.