Gabrielės Martirosianaitės receptai

Gabrielė Martirosianaitė save pristato kaip būsimą žurnalistę. Tačiau virtuvė jai taip pat nesvetima. BTV kulinariniame realybės šou „Kviečiu vakarienės“ ji pasistengė sukurti tikros šventinės vakarienės nuotaiką. „Pavyzdžiui, aš be grybų Kalėdų neįsivaizduoju“, – šypsojosi ji.
Desertas „Karšta Aliaska“
Desertas „Karšta Aliaska“ / Eduardo Bareikos nuotr.

Miško grybų užkepėlė

Reikės:

– Baravykų;
– Svogūno;
– Česnako;
– Druskos;
– Čiobrelių;
– Parmezano sūrio;
– Grietinėlės.

Kaip pasigaminti:

Nuvalyti ir apvirti baravykus. Juos supjaustyti juostelėmis. Keptuvėje pakepinti kubeliais supjaustytus svogūnus, suberti pjaustytus grybus. Grybams apkepus įdėti smulkintą česnaką, druskos ir šviežių čiobrelių. Iškepus grybams į keptuvę supilti grietinėlę ir leisti viskam pasitroškinti apie 5-10 min. Tuomet viską sudėti į indelius, apiberti tarkuotu parmezano sūriu ir kepti orkaitėje apie 5 min.

Eduardo Bareikos nuotr./Miako grybų užkepėlė
Eduardo Bareikos nuotr./Miško grybų užkepėlė

Raudonų ryžių plovas su džiovintomis uogomis

Reikės:

– 250 g. raudonų ryžių;
– 500 g. vandens;
– Druskos;
– Aviečių skonio acto;
– Figų;
– Džiovintų vyšnių;
– Abrikosų;
– Raudonojo sauso vyno;
– Medaus;
– Sviesto.

Kaip pasigaminti:

Eduardo Bareikos nuotr./Gabrielė Martirosianaitė
Eduardo Bareikos nuotr./Gabrielė Martirosianaitė

Išvirus raudoniesiems ryžiams į juos įdėti gabalėlį sviesto ir sumaišyti su raudoname sausame vyne, aviečių skonio acte ir meduje (visus šiuos ingredientus pilti pagal skonį), patroškintomis džiovintomis uogomis ir vaisiais.

Įdarytos putpelės

Reikės:

– Putpelių;
– Druskos;
– 5 pipirų mišinio;
– Apelsinų sulčių;
– Pistacijų;
– Vištienos krūtinėlių faršo;
– Grietinėlės;
– Apelsinų žievelės;
– Medaus;
– Sojos padažo;
– Šviežio raudonėlio.

Kaip pasigaminti:

Putpeles išplauti ir nusausinti. Marinuoti jas apelsinų sultyse, pagardintose druska ir pipirų mišiniu. Putpeles ir paruoštą įdarą palikti šaldytuve nakčiai. Įdaras: labai gerai sutrinti vištienos krūtinėlės faršą su pistacijomis, apelsinų žievele, pagardinti juos druska, pipirais bei įpilti grietinėlės. Kitą dieną įdaryti putpeles įdaru ir kepti orkaitėje apie 20–30 min. Likus 5 min. iki kepimo pabaigos, putpeles aptepti medaus ir sojos padažu. Iškeptas putpeles ir raudonų ryžių plovą su džiovintomis uogomis ir vaisiais pagardinti šviežiu raudonėliu.

Eduardo Bareikos nuotr./Įdarytos putpelės
Eduardo Bareikos nuotr./Įdarytos putpelės

Desertas „Karšta Aliaska“

Reikės:

– Kiaušinių baltymų;
– Cukraus pudros;
– Biskvito;
– Ledų;
– Medaus trauktinės.

Kaip pasigaminti:

Kiaušinių baltymus suplakti su cukraus pudra iki standžių putų. Biskvito gabaliuką suvilgyti medaus trauktine. Ant biskvito uždėjus ledų gabaliuką juos apdengti standžiai išplaktais baltymais. Kepti orkaitėje tol, kol iškeps baltymai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų