Užkandis „Miško pasaka“
Reikės:
– 3 vidutinio dydžio bulvių;
– 3 svogūnų;
– 1 indelio marinuotų kelmučių;
– 100 gr. salotų lapų;
– 1 marinuoto agurko;
– 1 šaukšto majonezo;
– Druskos;
– Pipirų.
Kaip pasigaminti:
Svogūną ir kelmučius pakepiname. Išvirtas ir dar šiltas bulves supjaustome kubeliais. Kubeliais supjaustome agurkus. Į dubenį sudedame kepintus svogūnus ir kelmučius, supjaustytas bulves ir agurkus, salotų lapus ir šaukštą majonezo. Viską išmaišome. Pagardiname druska ir pipirais.
Eduardo Bareikos nuotr./Užkandis „Miško pasaka“ |
Vištiena su salotomis
Reikės:
– 1 vištos kulšelės;
– 1 vištos filė;
– 1 morkos;
– 1 svogūno;
– 20 g. sviesto;
– 20 g. sūrio;
– Druskos;
– Pipirų;
– 1 kiaušinio;
– Džiūvėsėlių.
Kaip pasigaminti:
Nuo kulšelės atskiriame mėsą, pasiliekame tik kauliuką. Išmušame vištienos filė, pabarstome druska ir pipirais. Tada pasikepiname morką ir svogūną. Į išmuštą vištienos filė dedame kauliuką, pakepintas morkas su svogūnu, gabaliuką sviesto ir sūrio. Formuojame kepsnį, kad kauliukas matytusi. Išplakame kiaušinį ir jame pamirkome suformuotą kepsnį. Tada pavoliojame džiūvėsėliuose. Kepame karštame aliejuje apie 15 min. Patiekiame su bulvių koše ir gražgarstės salotomis.
Eduardo Bareikos nuotr./Vištiena su salotomis |
Varškės ir spanguolių desertas
Reikės:
– 1 pakelio sausainių;
– Saujos spanguolių;
– Pakelio varškės;
– 100 g. sviesto;
– Stiklinės cukraus.
Kaip pasigaminti:
Varškę sumaišome su cukrumi. Sutrupiname sausainius, beriame spanguoles ir pilame išlydytą sviestą. Viską sumaišome, formuojame pyragą. Suvyniojame į kepimo popierių ir parai dedame į šaldytuvą.