Gintarės Gurevičiūtės receptai

Vegetarė Gintarė Gurevičiūtė mėgsta ir moka gaminti. O tai, kad ji nevalgo mėsos, jos nė kiek nevaržo – atvirkščiai, išlaisvina fantaziją.
Gintarės Gurevičiūtės gamintas patiekalas
Gintarės Gurevičiūtės gamintas patiekalas / Eduardo Bareikos nuotr.

Suši

Reikės:

– Suši ryžiai;
– Ryžių actas;
– „Suši nori“ dumblių lapai
– „Filadelfijos sūris“;
– Svogūnų laiškai;
– Paprika;
– Parmezanas;
– Rūkytas fermentinis sūris;
– Sezamo sėklos;
– Marinuotas imbieras;
– Wasabi krienai;
– Sojos padažas.

Gaminimas:

Ant suši vyniojimo kilimėlio ištiesiame dumblių lapą, ant jų dedame virtus suši ryžius, apšlakstytus ryžių actu. Siaurą kraštelį paliekame laisvą. Ant ryžių tepame „filadelfijos sūrį“. Sudedame po truputį svogūnų laiškų, paprikos, parmezano ir rūkyto fermentinio sūrio. Suvyniojame sušius, apibarstome sezamo sėklomis, supjaustome. Valgome su marinuotu

BTV nuotr./Gintarė Gurevičiūtė
BTV nuotr./Gintarė Gurevičiūtė

 imbieru, wasabi krienais ir sojos padažu.

Saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė

Pagaminti labai paprasta: reikia sumaišyti saulėje džiovintus pomidorus su nuo jų likusių aliejumi, gerai sutrinti ir užbarstyti prieskonių.

Alyvuogių užkandėlė

Reikės:

– Juodosios alyvuogės;
– Kaparėliai;
– Švieži bazilikai;
– Česnakas;
– Rozmarinas;
– Druska;
– Alyvuogių aliejus.

Tailandietiška sriuba su kokoso pienu

– 200 g vandens;
– 250 g kokosų pieno;
– Ryžių miltų makaronai;
– Tailandietiškų prieskonių pasta (galangalas, citrinžolė, laimo lapai, kalendra ir kt.);
– Šviežia kalendra;
– 2 vnt. pievagrybių;
– Kiniškas kopūstas;
– Baltas rūkytas sūris;
– Paprika.

Gaminimas:

Išverdame makaronus. Puode aliejuje pakepiname tailandietiškų prieskonių pastą, supjaustytus kopūstus, pievagrybius. Supilame kokosų pieną, paverdame. Sudedame makaronus, supjaustytą papriką, sūrį, dar truputį paverdame.

„Kesadilijos su Salsa Bianco“

Reikės:

– Tortilijos blyneliai;
– Šparaginės pupelės;
– Pievagrybiai;
– Paprika;
– Cukinija;
– Baltas rūkytas sūris;
– Česnakas;
– Sojos padažas.

Padažui

– Grietinė;
– Česnakas;
– Druska.

Gaminimas:

Paimkite tortilijos blynelį, ant jo dėkite šparagines pupeles, supjaustytus pievagrybius, papriką, cukiniją, užbarstome baltu rūkytu sūriu, išspaustu česnaku ir sojos padažu. Apkepame keptuvėje arba orkaitėje.

VIDEO: Gintarė apie produktus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų