Suši
Reikės:
– Suši ryžiai;
– Ryžių actas;
– „Suši nori“ dumblių lapai
– „Filadelfijos sūris“;
– Svogūnų laiškai;
– Paprika;
– Parmezanas;
– Rūkytas fermentinis sūris;
– Sezamo sėklos;
– Marinuotas imbieras;
– Wasabi krienai;
– Sojos padažas.
Gaminimas:
Ant suši vyniojimo kilimėlio ištiesiame dumblių lapą, ant jų dedame virtus suši ryžius, apšlakstytus ryžių actu. Siaurą kraštelį paliekame laisvą. Ant ryžių tepame „filadelfijos sūrį“. Sudedame po truputį svogūnų laiškų, paprikos, parmezano ir rūkyto fermentinio sūrio. Suvyniojame sušius, apibarstome sezamo sėklomis, supjaustome. Valgome su marinuotu
BTV nuotr./Gintarė Gurevičiūtė |
imbieru, wasabi krienais ir sojos padažu.
Saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė
Pagaminti labai paprasta: reikia sumaišyti saulėje džiovintus pomidorus su nuo jų likusių aliejumi, gerai sutrinti ir užbarstyti prieskonių.
Alyvuogių užkandėlė
Reikės:
– Juodosios alyvuogės;
– Kaparėliai;
– Švieži bazilikai;
– Česnakas;
– Rozmarinas;
– Druska;
– Alyvuogių aliejus.
Tailandietiška sriuba su kokoso pienu
– 200 g vandens;
– 250 g kokosų pieno;
– Ryžių miltų makaronai;
– Tailandietiškų prieskonių pasta (galangalas, citrinžolė, laimo lapai, kalendra ir kt.);
– Šviežia kalendra;
– 2 vnt. pievagrybių;
– Kiniškas kopūstas;
– Baltas rūkytas sūris;
– Paprika.
Gaminimas:
Išverdame makaronus. Puode aliejuje pakepiname tailandietiškų prieskonių pastą, supjaustytus kopūstus, pievagrybius. Supilame kokosų pieną, paverdame. Sudedame makaronus, supjaustytą papriką, sūrį, dar truputį paverdame.
„Kesadilijos su Salsa Bianco“
Reikės:
– Tortilijos blyneliai;
– Šparaginės pupelės;
– Pievagrybiai;
– Paprika;
– Cukinija;
– Baltas rūkytas sūris;
– Česnakas;
– Sojos padažas.
Padažui
– Grietinė;
– Česnakas;
– Druska.
Gaminimas:
Paimkite tortilijos blynelį, ant jo dėkite šparagines pupeles, supjaustytus pievagrybius, papriką, cukiniją, užbarstome baltu rūkytu sūriu, išspaustu česnaku ir sojos padažu. Apkepame keptuvėje arba orkaitėje.