Kanapiniai sumuštiniai
Reikės:
– Itališkos duonos;
– Sviesto;
– Kanapių sėklų;
– Alyvuogių aliejaus.
Kaip pasigaminti:
Duona pjaustoma riekutėmis, ant jos tepamas sviestas. Kanapių sėklos kepamos keptuvėje įpylus aliejaus ir įdėjus gabaliuką sviesto. Sėkloms paskrudus jos dedamos ant duonos su sviestu.
Edurado Bareikos nuotr./Kanapiniai sumuštiniai |
„Girta“ višta su šviežiomis salotomis
Reikės:
– Vidutinio dydžio vištos;
– Butelio alaus;
– Česnako;
– Citrinos;
– Kmynų;
– Druskos;
– Pipirų.
Salotoms:
– Pomidorų;
– Gražgarstės lapų;
– Pievagrybių;
– Sūrio „Brinza“.
Kaip pasigaminti:
Vištą prieš kepant porą valandų marinuojame (įtrinat trintu česnaku, druska, pipirais, citrinos sultinis, kmynais ir kitomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis). Alaus butelyje palikti
Edurado Bareikos nuotr./Andrius Zalieska |
trečdalį, likusį butelio tūrį pripildyti vandeniu. Vištą užmauti ant paruošto butelio ir kepti orkaitėje apie 1 val.
Salotos: visas daržoves supjaustome, sudedame gražgarčių lapus ir suberiame mažais gabaliukais supjaustytą sūrį. Viską sumaišome ir įpilame pagal skonį alyvuogių aliejaus.
Močiutės desertas
Reikės:
– Vanilinių ledų;
– Karšto šokolado.
Naminiams keptiems vafliams:
– Sviesto;
– Miltų;
– Kiaušinių;
– Cukraus;
Kaip pasigaminti:
Pasiruošiame vaflius. Visi produktai sumaišomi iki vientisos grietinės tirštumo tešlos. Kepama specialioje vaflinėje. Ant iškeptų vaflių dedame ledų gabaliuką, jį apšlakstome karštu šokoladu. Galima pagardinti trintomis avietėmis.
Edurado Bareikos nuotr./Močiutės desertas |