Ingridos Martinkėnaitės receptai

Ingrida Martinkėnaitė moka sužavėti ne tik scenoje, bet ir virtuvėje. Išmėginkite jos moliūgų sriubą, daržovių troškinį, viščiuką „tapaka“, o desertui – keptus obuolius su ledais.
Maži kukurūziniai viščiukai, apdoroti ir paruošti kepimui
Maži kukurūziniai viščiukai, apdoroti ir paruošti kepimui / Eduardo Bareikos nuotr.

Trinta moliūgų sriuba su krevetėmis, pagardinta kokosų pienu

Reikės:

– Vištienos sultinys – 1 litras;
– Moliūgas;
– 2 bulvės;
– 3 svogūnai;
– Kelios skiltelės česnako;
– Kokoso pienas – 1 skardinė;
– „Tom kha“ prieskoniai.

Gaminimas:

Visas daržoves supjaustome kubeliais. Puode pašildome sviestą ir pakepiname svogūną su česnakais. Įdedame bulves ir moliūgą. Po poros minučių supilame vištienos sultinį. Troškiname 20 minučių. Pagardiname kalendromis ir „Tom kha“ prieskoniais. Kai skysčio lieka perpus mažiau, galime sutrinti sriubą ir pilame skardinę kokoso pieno. Sriubą patiekiame su krevečių iešmeliais.

Daržovių troškinys

Reikės:

– Baklažanas;
– Cukinija;
– Pankolis;
– 2 paprikos;
– 2 morkos;
– 2 pomidorai;
– 3 česnako skiltelės;
– Mėlynas svogūnas;
– Balto balzamiko arba citrinos.

Gaminimas:

Baklažaną supjaustome kubeliais, apibarstome druska ir paliekame 20 minučių. Kitas daržoves supjaustome įstrižais kubeliais, pankolį ir morką – riekelėmis. Pomidorą atlaisviname nuo sėklų ir taip pat supjaustome įstrižais kubeliais. Daržoves kepame pagal jų pagaminimo laiko ilgį. Iš pradžių paskrudiname morkas su svogūnais ir česnakais. Tada sudedame pankolį, vėliau – cukiniją, papriką ir pomidorą. Nuplautus ir nusausintus baklažanus apkepame atskiroje keptuvėje ir pridedame prie mūsų troškinio jau pagamintus. Viską pagardiname čiobrelio lapeliais, šlakeliu vyno ir citrinų sultimis.

Eduardo Bareikos nuotr./Daržovių troakinys
Eduardo Bareikos nuotr./Daržovių troškinys

Viščiukai „tapaka“

Reikės:

– Maži kukurūziniai viščiukai, apdoroti ir paruošti kepimui.

Marinatui:

– Česnakai;
– Penkių pipirų mišinys;
– Kalendra;
– Citrina;
– Rūkytos paprikos milteliai (duos lengvą dūmo skonį);
– Aliejaus.

Gaminimas:

Nusausintus viščiukus aptepame marinatu ir paliekame nakčiai. Apkepame viščiukus iš abiejų pusių prispaudus lėkšte ir uždėjus ant jos svorį (puodą su vandeniu). Pašauname į orkaitę 180 laipsnių 30 minučių. Bulves nuskutame, pabarstome prieskoniais. Aptepame grietine ir

Eduardo Bareikos nuotr./Ingrida Martinkėnaitė
Eduardo Bareikos nuotr./Ingrida Martinkėnaitė

apibarstome kmynais. Pašauname į orkaitę kartu su viščiukais.

Kepti obuoliai su migdolų trupiniais ir vaniliniais ledais

Reikės:

Trupiniams:

– 150 gr miltų;
– 150 gr migdolų trupinių;
– 200 gr sviesto;
– 100 gr cukraus;

Karameliniams obuoliams:

– 4-5 obuolių;
– 6 šaukšto cukraus;
– 70 gr sviesto;
– 100 gr grietinėlės;
– Šlakelio konjako.

Gaminimas:

Supilame miltus, trupinius, cukrų ir sumaišome. Įtriname minkštą sviestą į tešlą. Tešla turi būti trupinukų pavidalu. Obuolius nuskutame, supjaustome, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais. Keptuvėje ištirpiname cukrų iki rudumo, pridedame sviestą ir grietinėlę. Sudedame obuolius ir pagardiname konjaku. Į kepimo indelius sudedame karamelinius obuolius ir užbarstome tokį patį sluoksnį trupinių. Pašauname į orkaitę penkiolikai minučių, patiekiame su vaniliniais ledais.

Skanaus.

Eduardo Bareikos nuotr./Kepti obuoliai su migdolų trupiniais ir vaniliniais ledais
Eduardo Bareikos nuotr./Kepti obuoliai su migdolų trupiniais ir vaniliniais ledais

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų