Karolio Jachimavičiaus receptai

Žurnalistas Karolis Jachimavičius paprastai renkasi gaminti lengvai paruošiamus valgius. Sugalvoti tris patiekalus pas jį ateisiantiems BTV kulinarinio realybės šou dalyviams jam buvo nelengvas iššūkis, tačiau jis nusprendė pamėginti paeksperimentuoti.
Karolis Jachimavičius
Karolis Jachimavičius / Eduardo Bareikos nuotr.

„Jei ne ši laida, aš tiek patiekalų receptų nebūčiau prisiruošęs išmėginti kokius tris mėnesius“, – prisipažino jis. O čia buvo proga ne tik patobulinti kulinarijos įgūdžius, bet ir susipažinti su naujais žmonėmis. Tiesa, į kai kuriuos iš jų jis neslėpė ironiško požiūrio.

„Manau, kad Gaudentas patenka į kategoriją žmonių, ant kurių kiti rėkia „Kas tu toks?!“ Tarp tokių yra Mantas Petruškevičius, Agnė Jagelavičiūtė, Žilvinas Grigaitis, Gaudentas Janušas. Bet jie visi turi, ką atsakyti. M.Petruškevičius – stilistas, laidos vedėjas, Gaudentas – dainininkas, A.Jagelavičiūtė – rūbų dizainerė, Ž.Grigaitis – verslininkas. Jie visi labai matyti, bet žmonės nori žinoti, ką gi jie daro?“, – sukdamasis virtuvėje kalbėjo jis.

Laidą „Kviečiu vakarienės“ žiūrėkite darbo dienomis 20.20 per BTV, o po jos išbandykite receptus.

Trupininis slyvų šiupinys arba šiupininis slyvų trupinys

Reikės (7 žmonėms):

– 12 slyvų;
– 6 šaukštų cukraus ir paskui dar trečdalio puodelio;
– Trečdalio puodelio sidro;
– 3 šaukštų medaus;
– Šaukšto gerai smulkinto imbiero;
– Pusės gabalo sviesto;
– 1/4 puodelio avižų ar panašių dribsnių;
– Pistacijų ir graikiškų riešutų.

Kaip pasigaminti:

Ant vidutinės ugnies į keptuvę sudėti slyvas, cukrų, medų ir sidrą. Pakaitinti kelias minutes, kol cukrus ištirps, o slyvos suminkštės. Supilti imbierą ir sumaišyti. Viską sudėti į karščiui atsparius puodelius. Sutarkuoti arba virtuvės kombainu suplakti sviestą miltuose. Sumaišyti su trečdaliu puodelio cukraus, dribsniais ir riešutais. Šitą košę dėti ant viršaus slyvų puodeliuose ir kepti kokias 15 minučių 200 C temperatūroje – kol viršus pageltonuos rudens auksais. Išimti ir atvėsinti.

Eduardo Bareikos nuotr./Trupininis slyvų aiupinys arba aiupininis slyvų trupinys
Eduardo Bareikos nuotr./Trupininis slyvų šiupinys arba šiupininis slyvų trupinys

Eksperimentiniai varškėčiai „Zita ir banditai“

Reikės:

– Varškės;
– Kiaušinių;
– Kefyro;
– Sodos;
– Druskos;
– Sviesto;
– Grietinės.

Kaip pasigaminti:

Į dubenį berti varškę, užpilti mažą pusšaukštį sodos, ją gesinti kefyru. Įmušti kiaušinių, įberti miltų, druskos, minkyti. Tešla turi šiek tiek lipti prie rankų, tad miltų nereikia berti per daug. Imti po gabaliuką tešlos ir daryti sliekus, ją voliojant miltuose. Dėti ant kepamojo popieriaus, „sliekus“ supjaustyti į mažesnius gabaliukus. Kepti kepimo inde orkaitėje, kol iškeps. Kokioje 200 laipsnių temperatūroje. Baigiant kepti sumesti grietinę ir sviestą į vieną indą ir pakaitinti, kad substancijos susimaišytų. Padažą lieti arba ant kepamų varškėčių, arba juos išėmus.

Eduardo Bareikos nuotr./Eksperimentiniai varakėčiai Zita ir banditai
Eduardo Bareikos nuotr./Eksperimentiniai varškėčiai „Zita ir banditai“

Bananų pudingas „Krenta Salimovo snaigės“

Reikės:

– 3/4 puodelio cukraus;
– 2 šaukštų krakmolo;
– 3 puodelių pieno;
– 4 trynių;
– 1 šaukštelio vanilės ekstrakto;
– Pusė gabalo sviesto;
– Sausainių, biskvitų ar vaflių.

Kaip pasigaminti:

Keptuvėje ar puode sumaišyti cukrų ir krakmolą, lėtai pilti pieną ir kaitinti žemoje arba vidutinėje temperatūroje. Nuolat maišyti ir prižiūrėti, kol pradės tirštėti. Suplakti trynius ir juos sumaišyti su kokiu ketvirčiu skysčio iš keptuvės. Kas gavosi supilti atgal į keptuvę ir dar 2-3 minutes pakaitinti. Tada nuimti, įdėti vanilę ir sviestą, pamaišyti, kad sviestas ištirptų. Įkišti į šaldytuvą porai valandų, tada dėti pudingą, bananų, pudingą, bananų, sausainių.

Eduardo Bareikos nuotr./Bananų pudingas Krenta Salimovo snaigės
Eduardo Bareikos nuotr./Bananų pudingas „Krenta Salimovo snaigės“

 

VIDEO: Kas tu toks, Karoli?

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų