Sobrasada
Reikės:
– Tepama rūkyta dešra;
– Sviestas;
– Maltos paprikos milteliai;
– Prancūziškas batonas;
– Medus;
– Avokadas.
Kaip pasigaminti:
Dešrą pertrinti su sviestu ir prieskoniais, tepti ant paskrudinto batono riekelių, apšlakstyti medumi, pašauti kelioms minutėms į karštą orkaitę, puošti avokado griežinėliais.
Keptas kalmaras su „Chorizo“ dešra
Reikės:
– Svogūnai;
– Paprika;
– Alyvuogės;
– Kaparėliai;
– Kalmaras, pjaustytas žiedais;
– „Chorizo“ dešra (tinka bet kokia Jūsų mėgstamiausia parūkyta dešra);
BTV nuotr./Edmundas Končius |
– Virtos bulvės (dėl sotumo);
– Sviestas;
– Alyvuogių aliejus;
– Švelnios garstyčios;
– Kurkuma (dėl spalvos).
Kaip pasigaminti:
Susmulkintas paprikas ir svogūnus pakepinti aliejaus-sviesto mišinyje, sudėti likusius produktus ir pakaitinti, kol kalmaras bus minkštas ir sultingas. Sudėti pjaustytas virtas bulves ir dar kelioms minutėms leisti joms „apšilti“ šonus. Tik atsargiai su druska, nes rūkytoje dešroje jos jau pridėta.
Keptas pomidoras
Reikės:
– Pomidorai;
– Pelėsinis sūris;
– Medus;
– Rozmarinas;
– Džiovintos figos.
Kaip pasigaminti:
Pomidorams išimti sėklas, pridėti sūrio, figų, medaus ir apibarstyti rozmarinu. Kepti orkaitėje apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.