„Kviečiu vakarienės“: restorano savininko Edmundo Končiaus receptai

„Kviečiu vakarienės“ savaitę pradėjo restorano savininkas Edmundas Končius. Jis labai jaudinosi, kad pirmajam – visada sunkiausia. Jo gamintus patiekalus galite išmėginti ir Jūs.
Edmundo patiekalas.
Edmundo patiekalas. / BTV nuotr.
Temos: 2 Receptai Vakarienė

Sobrasada

Reikės:

– Tepama rūkyta dešra;

– Sviestas;

– Maltos paprikos milteliai;

– Prancūziškas batonas;

– Medus;

– Avokadas.

Kaip pasigaminti:

Dešrą pertrinti su sviestu ir prieskoniais, tepti ant paskrudinto batono riekelių, apšlakstyti medumi, pašauti kelioms minutėms į karštą orkaitę, puošti avokado griežinėliais.

Keptas kalmaras su „Chorizo“ dešra

Reikės:

– Svogūnai;

– Paprika;

– Alyvuogės;

– Kaparėliai;

– Kalmaras, pjaustytas žiedais;

– „Chorizo“ dešra (tinka bet kokia Jūsų mėgstamiausia parūkyta dešra);

BTV nuotr./Edmundas Končius
BTV nuotr./Edmundas Končius

– Virtos bulvės (dėl sotumo);

– Sviestas;

– Alyvuogių aliejus;

– Švelnios garstyčios;

– Kurkuma (dėl spalvos).

Kaip pasigaminti:

Susmulkintas paprikas ir svogūnus pakepinti aliejaus-sviesto mišinyje, sudėti likusius produktus ir pakaitinti, kol kalmaras bus minkštas ir sultingas. Sudėti pjaustytas virtas bulves ir dar kelioms minutėms leisti joms „apšilti“ šonus. Tik atsargiai su druska, nes rūkytoje dešroje jos jau pridėta.

Keptas pomidoras

Reikės:

– Pomidorai;

– Pelėsinis sūris;

– Medus;

– Rozmarinas;

– Džiovintos figos.

Kaip pasigaminti:

Pomidorams išimti sėklas, pridėti sūrio, figų, medaus ir apibarstyti rozmarinu. Kepti orkaitėje apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų