Verslininkė Danutė Elzbergienė, pirmoji šią savaitę priėmusi svečius BTV kulinariniame realybės šou „Kviečiu vakarienės“, tikėjosi nustebinti pretenzingais patiekalais. Trinta pomidorų sriuba su tigrinėmis krevetėmis keptomis svieste, paskaninta Provanso žolelėmis, kiaulienos išpjovos kepsnys su teriyaki ir serbentų padažu, pateikiamas su kmynais pagardintomis keptomis bulvytėmis, karališkas varškės pyragas – skaitydami vakaro meniu laidos dalyviai varvino seilę ir džiaugėsi patekę pas tikrą gurmaną.
Tačiau šios savaitės svečiams įtikti nelengva. „Man sriuba buvo per šalta“, – šeimininkės kulinarinius sugebėjimus kritikavo A.Akcijonaitis. Neįtiko jam ir per kietos krevetės – esą buvo pervirtos. Verslininkė R.Martens net nebandė slėpti, kad ji – labai kritiška. „Maistą svarbu patiekti ne tik skanų, bet ir tinkamos temperatūros. Jei kažkas atneš atvėsusį, nubrauksiu pusę balų“, – aiškino ji.
Jai antrino vynų gurmanas A.Akcijonaitis. „Vynas taip pat turi būti tinkamos temperatūros. Aš vaikščiosiu su matuokliu ir tikrinsiu, – šypsojosi jis, dėstydamas savo požiūrį į vyną. – Man alkoholio visai nereikia. Vynas – tai ne alkoholis. Tiesiog jis visada turi būti maisto palydovas, o ne geriamas vienas, tuomet ryte jokių pasekmių tikrai nebus“.
Dizainerė Viktorija Jakučinskaitė neslėpė, kad toks snobiškas požiūris jai nepatiko. „Aš nemėgstu, kai žmonės labai kritiški ir nurodinėja visiems, kaip viskas turi būti“, – prisipažino ji.