Pomidorų ir avokadų salotos
Reikės:
Kelių pomidorų, svogūno, avokado, kelių putpelių kiaušinių, ančiuvių, skrebučių, sezamo aliejaus, šviesaus ir tamsaus balzamiko acto, šaukšto medaus, druskos, pipirų.
Kaip pasigaminti:
Pomidorus supjaustyti, svogūną sumalti. Sumaišyti šviesų ir tamsų balzamiko actu su medumi, užpilti ant pomidorų su svogūnu. Tuomet sudėti ančiuvius, skrebučius, supjaustytus avokadus ir putpelių kiaušinius, užpilti sezamo aliejumi, pagardinti druska ir pipirais.
BTV nuotr./Salotos |
Plovas
Reikės:
500 g avienos, 500 g ryžių, kelių morkų, svogūnų, 250 g grybų, aitriųjų paprikų, džiovintų abrikosų, slyvų, kelių galvučių česnako, kurkumo, kumino, šafrano, mėtos, druskos.
Kaip pasigaminti:
Supjaustytą avieną dedame į puodą ir apkepame. Atskirai pakepame morkas, užbarstome kuminu, suberiame susmulkintą svogūną, druską. Ant viršaus dedame mėsą, kurkumą ir šafraną. Sudedame grybus, aitriąsias paprikas, džiovintus abrikosus, slyvas. Sudedame ryžius. Įsmeigiame tris galvutes česnako, užpilame vandens, apie valandą troškiname. Tuomet uždedame mėtos.