Lino Ryškaus receptai

Jei norite pažinti režisierių Liną Ryškų, pasiūlykite jam susitikti virtuvėje. Stebint, kaip puikiai nusiteikęs jis sukiojosi tarp puodų ir keptuvių, neliko abejojančių, kad šeimininkauti jam – didelis malonumas.
Plovas
Linas Ryškus / BTV nuotr.

Pomidorų ir avokadų salotos

Reikės: 

Kelių pomidorų, svogūno, avokado, kelių putpelių kiaušinių, ančiuvių, skrebučių, sezamo aliejaus, šviesaus ir tamsaus balzamiko acto, šaukšto medaus, druskos, pipirų.

Kaip pasigaminti:

Pomidorus supjaustyti, svogūną sumalti. Sumaišyti šviesų ir tamsų  balzamiko actu su medumi, užpilti ant pomidorų su svogūnu. Tuomet sudėti ančiuvius, skrebučius, supjaustytus avokadus ir putpelių kiaušinius, užpilti sezamo aliejumi, pagardinti druska ir pipirais. 

BTV nuotr./Salotos
BTV nuotr./Salotos

Plovas

Reikės:

500 g avienos, 500 g ryžių, kelių morkų, svogūnų, 250 g grybų, aitriųjų paprikų, džiovintų abrikosų, slyvų, kelių galvučių česnako, kurkumo, kumino, šafrano, mėtos, druskos.

Kaip pasigaminti:

Supjaustytą avieną dedame į puodą ir apkepame. Atskirai pakepame morkas, užbarstome kuminu, suberiame susmulkintą svogūną, druską. Ant viršaus dedame mėsą, kurkumą ir šafraną. Sudedame grybus, aitriąsias paprikas, džiovintus abrikosus, slyvas. Sudedame ryžius. Įsmeigiame tris galvutes česnako, užpilame vandens, apie valandą troškiname. Tuomet uždedame mėtos.

VIDEO: Linas Ryškus - Gaminimas - Ketvirtadienis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų