Trinta moliūgėlio sriuba
Reikės:
– 1 kg. moliūgo;
– 3 morkų;
– 1 svogūno;
– 1 skiltelės česnako;
– 1 l. vištienos (ar daržovių) sultinio;
– 200 ml. grietinėlės;
– šlakelio alyvuogių aliejaus;
– muskato riešuto;
– druskos;
– šv. maltų pipirų;
– skrudintų moliūgo sėklų.
Kaip pasigaminti:
Pasigaminti sultinio. Moliūgą nulupti, supjaustyti didesniais gabalėliais, sudėjus į skardą apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti orkaitėje, kol paviršius šiek tiek apskrus. Baigiant kepti sudėti ant moliūgo supjaustytą česnaką. Keptuvėje pasikepti svogūnus ir morkas. Į puodą supilti sultinį, sudėti keptą moliūgą, morkas ir svogūnus, įpilti grietinėlės ir viską pakaitinti – užvirti nereikia. Po to sriubą sutrinti smulkintuvu. Pagardinti tarkuotu muskato riešutu, druska bei pipirais. Sriubą patiekti su kepintomis moliūgų sėklomis.
Skanusis uošvienės befstrogenas
Reikės:
– 1 kg jautienos išpjovos;
– 4 svogūnų;
– 1 šaukšto miltų;
– 1 šaukšto pomidorų tyrės;
– pipirų, druskos;
– stiklinės sultinio;
– šlakelio grietinėlės.
Kaip pasigaminti:
Mėsa supjaustoma 1 centimetro storumo griežinėliais, tada – juostelėmis. Apibarstoma druska ir pipirais. Dedame į įkaitintus riebalus (aliejus + sviestas). Pavartant kepama 3-5 min. Pridedama pakepintų svogūnų, apibarstoma miltais ir dar pakepinama. Dedame pomidorų tyrę ir vėl pakepiname. Įpilame sultinio, grietinėlės ir užviriname. Patiekiama su orkaitėje keptomis bulvėmis ir marinuotais agurkėliais.
Eduardo Bareikos nuotr./Befstrogenas |