Kokių tik žolių turite – visas sudėkite (kiaulpienė, arugala/gargžgarstė, sviestiniai, romaniniai, burokėlių lapai ir tt.)
Padažas salotoms iš to, ko turite šaldytuve, pavyzdžiui, galite gaminti jį iš garstyčių, aliejaus, medaus, kokio nors acto ir druskos.
Pasta:
Nusipirkus šviežią pastą iš prekybos centro, bet kuris padažas bus skanus.
Padažas:
Indelis artišokų galvų, indelis alyvuogių (kalamata), indelis ančiuvių, geriau aliejuje konservuotų, po 50g., 3-4 skiltelės česnako, aštrus jalapeno pipiras (geriau raudonas), pora arbatinių šaukštelių kaparėlių ir žiupsnelis petražolių, pora šaukštų parmesano sūrio.
Kaip pasigaminti:
Šlakelyje aliejaus pakepkite česnakus, jiems pakvipus suverstite viską, ką surašiau, keptuvėn, (pipirą, žinoma, labai smulkiai supjausčius) ir viską, išskyrus sūrį ir petražoles, pakepkite 10-15 min. Petražoles suberkite baigdami kepti, tuo pačiu metu, kai išjungiate viryklę, o sūrį užberkite jau užpylę padažą ant pastos.
Desertas: uogienė, sūris ir apelsino skiltelės.
Gaminimas:
Vienodomis dalimis imame: žalius, dar nesusiformavusiomis luobelėmis, t.y. nepradėjusius baltuoti, juolab raudonuoti, pomidorus, labai labai gerai nuplautas citrines, cukrų. Pomidorus supjaustyti, jei maži – palikti sveikus. Citriną supjaustyti kuo plonesniais griežinėliais, viską virti 2-3 valandas, kol įgaus gintaro spalvą. Dėl grožio pridėti kadugio uogų žiupsnelį ir kedro (arba
anakardžio) riešutų saujelę.