Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aukšlinės“ Kiduliuose: nuo žuvies iki vėjo gaudymo

Jau septintą kartą iš eilės Šakių rajone, „Prisiminimų“ parke, didele švente buvo atidarytas vasaros sezonas. Nuo vidurdienio žvejai varžėsi Nemune gaudydami aukšles, jaunimas mokėsi gaminti ir leisti aitvarus, o R.Karopčiko įrengtoje poilsiavietėje išsibarstę renginio svečiai iki pat vėlumos skambant gyvai muzikai mėgavosi puikiu oru ir prekybininkų siūlomais gardėsiais.
„Aukšlinės“ Kiduliuose: nuo žuvies iki vėjo gaudymo
„Aukšlinės“ Kiduliuose: nuo žuvies iki vėjo gaudymo

Žvejų varžybose dalyvavo entuziastai iš ne tik iš Kidulių, Šakių ir Jurbarko, bet ir Vilkaviškio, Kauno, Vilniaus.

Daugiausiai aukšlių pagavo jurbarkietis Tadas Jocaitis (3,153 kg) pernai su trigubai mažesniu kiekiu likęs antras. Antroji vieta atiteko taip pat jurbarkiečiui, praėjusių metų nugalėtojui, Nerijui Bunikiui (2,597 kg). Trečias liko Dainius Povilaitis iš Šakių (1,119 kg).

„Aukšlinės“ Kiduliuose: nuo žuvies iki vėjo gaudymo
„Aukšlinės“ Kiduliuose: nuo žuvies iki vėjo gaudymo

Jau ketvirtą kartą dalyvaujanti Agnė Švilpaitė (12 m.) vėl buvo apdovanota kaip dailiosios lyties atstovė, tačiau šįkart turėjo dar dvi konkurentes ir pagavusi 0,238 kg aukšlių tapo geriausia žveje.

Jauniausias šiemet buvo vietinis, 9 metų Domas Sivecas. Vyriausio žvejo titulą šiemet gavęs Mečislovas Jocius (65 m.) iš Kauno rajono jau ne pirmus metus į „Aukšlines“ atvyksta su žmona, o šiemet varžybose dalyvauti įkalbėjo ir dukrą.

Didžiausią aukšlę (50 g) pagavo kidulietis Česlovas Martinkevičius (14 metų). Žvejai buvo apdovanoti piniginiais prizais. Taikliojo spiningo varžybose laimėjo šakietis Ramūnas Gudiškis, antras liko Dainius Povilaitis, o už trečią vietą buvo apdovanota Laimutė Rudkevičiūtė. T

aip pat buvo išdalinti apdovanojimai už virvės traukimo rungtį. Neliko pamiršti ir aitvarų dirbtuvėse triūsę vaikai: buvo apdovanoti už gražiausią ir ilgiausiai ore išsilaikiusį aitvarą.

„Aukšlinės“ Kiduliuose: nuo žuvies iki vėjo gaudymo
„Aukšlinės“ Kiduliuose: nuo žuvies iki vėjo gaudymo

Neapsieita be esminio šventės elemento – žuvienės, o pagautos auklės buvo čia pat lenktyniaujant išdarinėtos ir iškeptos.

Renginio metu vyko loterija, buvo organizuojami žaidimai ir užsiėmimai vaikams, kuriuos vedė Jurbarko eko dirbtuvėlių kolektyvas. Susirinkusiuosius linksmino visai neseniai suburtas Kidulių etnografinis moterų ansamblis, Jurbarko kultūros centro vokalinė instrumentinė kapela „Šilas“, Lekėčių moterų ansamblis „Raskila“, dainininkas Žygimantas Foktas iš Vilkaviškio, o renginį užbaigė itin jaukus Deivido Basčio pasirodymas.

Renginyje svečiavosi Šakių rajono meras Juozas Bertašius, Seimo narys Mindaugas Bastys ir Kidulių seniūnijos seniūnas Mindaugas Mykolaitis. Šventę organizavo Kidulių bendruomenės centras „Vinkšnupis“ ir Kidulių seniūnija, prisidėjo Bunikių bendruomenė „Kregždantė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito