Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į iškylą Klaipėdoje keliaus su pusšimčiu meškerių

Klaipėdos rajono žvejų asociacija jau pasirengusi šeštadienio iškylai, kurioje prireiks apie pusšimčio meškerių. Jos bus išdalintos vaikų namų auklėtiniams, kurie šeštadienį dalyvaus akcijoje „Žvejok“.
Į Trinyčių tvenkinį perkelta iš Laukžemių užtvankos išgelbėta žuvis
Malūno arba kitaip Trinyčių tvenkinyje žuvis gelbėję žvejai šeštadienį jame žvejos kartu su vaikų namų auklėtiniais. / 15min.lt nuotr.

Žvejybos subtilybėmis žvejai ketina dalintis vaikus mokydami žvejoti Klaipėdoje, Malūno tvenkinyje (Trinyčių tvenkinys). Iškyla truks apie trejetą valandų, nuo 10 iki 13 val. Planuojama, kad joje dalyvaus apie 40 vaikų iki 16 metų.

„Praėjusiais metais žuvytę gelbėjome, o šiemet bandysime pagauti, tačiau žuvį saugome. Mokysime, kaip reikia žvejoti, pasidžiaugti ir paleisti, – sakė Klaipėdos rajono žvejų asociacijos atstovas Tomas Navalinskas. – Vaikams duosime meškeres, pamaišysime pašarus ir galės žvejoti visi norintys, tiek mergaitės, tiek berniukai“.

Anot entuziastingo žvejo, daug prisidėjusio gelbėjant žuvis iš Malūno tvenkinio, renginio metu ketinama atvežti ir keletą karpių, kurie bus paleisti į tvenkinį. Taip siekiama vaikams sukurti gerą atmosferą ir paskatinti svajot, mat sakoma, kad paleidus karpius norai išsipildo.

Orai šeštadienį numatomi permainingi, tačiau lietaus nesibaiminama. Žvejai ketina pastatyti palapinę, o prie jos su vaikais virs žuvienę

Šiemet akcija „Žvejok“ vienu metu vyks šešiuose skirtinguose miestuose. Pernai klaipėdiečiai akciją „Žvejok“ rengė Kintuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito