Kai dėl valdžios ekonominės politikos Ukrainoje praėjusio amžiaus trečiajame dešimtmetyje kilo badas, daugelio akys nukrypo į Azovo jūros išteklius. Didžiausi tuo metu buvo „tiulkų“ ištekliai – šių žuvelių tada buvo tiek daug, kad atrodė, jog vandenyje jų knibždėte knibžda. Kilkės buvo gaudomos tūkstančiais tonų ir tiekiamos į miestus bei kaimo parduotuves. Kai kam šios žuvelės buvo vienintelis prieinamas produktas.
Kilkė maža žuvis, tačiau mitybos specialistai teigia, kad ji labai vertingas produktas> Nes šviežiose žuvelėse labai daug „Omega-3“ rūgščių, o sūdytose – fosforo ir kalcio. Šie produktai susikaupę pelekuose ir uodegose, todėl rekomenduojama kilkes valgyti su galvomis ir uodegomis.
Pranešti klaidą
Sėkmingai išsiųsta
Dėkojame už praneštą klaidą