Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas žaliųjų išpuolis prieš laivą „Margiris“ – Mauritanijoje

Aplinkos apsaugos organizacijos „Greenpeace“ aktyvistai tęsia žygius prieš žvejybinį laivą su Lietuvos vėliava „Margiris“, plaukiantį Australijos link. Antradienį prie Mauritanijos krantų ant laivo šono buvo geltonais dažais užrašytas žodis „laimikis“.
Laivas „Margiris“
Laivas „Margiris“ / Shipspotting.com nuotr.

„Margiris“ jau paprašė perregistruojamas kaip Australijos laivas, nors iki šiol plaukiojo su Lietuvos vėliava, rašo theage.com.au.

„Ši paraiška bus įvertinta atsižvelgiant į Laivų registracijos aktą ir laivo vadovams bus teikiami atitinkami patarimai“, – sakė Australijos laivybos saugumo tarnybos atstovė spaudai.

9600 tonų svorio „Margiris“ bus didžiausias žvejybinis laivas, žvejosiantis Australijos vandenyse.

Australijos vėliava pažymėtas laivas galės sugauti iki 18 tūkst. tonų žuvies, šaldyti ją ir eksportuoti, tačiau žalieji baiminasi, kad laivas „žuvį siurbs kaip siurblys“, o taip stambios žuvys, pavyzdžiui, tunai nebeturės kuo maitintis.

Žaliųjų protestai dėl „Margirio“ ritasi per pasaulį. Praėjusią savaitę Nyderlandų policija sulaikė keturis aplinkos apsaugos „Greenpeace“ aktyvistus, sukliudžiusius suplanuotu laiku žvejybiniam laivui su Lietuvos vėliava „Margiris“ iš Nyderlandų išplaukti į Australiją.

Lietuvos vėliava pažymėtas laivas „FV Margiris“ turėjo gauti Australijos vėliavą ir pasukti šio žemyno link. Tačiau penkioms dienoms ilgiau nei planuota liko Nyderlandų uoste Emendene, nes „Greenpeace“ aktyvistai grandinėmis apjuosė laivo sraigtus.

Laivas iš Nyderlandų išvyko liepos 3 dieną.

Žaliųjų aistras ėmėsi raminti Australijos premjerė Julia Gillard. Ji teigė, kad tik Australijos žvejybos vadybos tarnyba spręs, ar „Margiriui“ išduoti būtinus leidimus, paremtus laimikio kvotomis.

Australijos pramoninės žvejybos asociacija taip pat stojo „Margirio“ pusėn.

„Klaidinanti informacija, isterija ir vandalizmas dėl „Margirio“ yra ne kas kita kaip žaliųjų viešųjų ryšių akcija“, – sakė šios asociacijos pirmininkas Trixi Madon.

Tuo tarpu smulkūs žvejai, tiek profesionalai, tiek mėgėjai, bei jūrinio turizmo organizatoriai priešinasi laivo atvykimui į Australiją. Elektroninę peticiją prieš „Margirį“ pasirašė apie 18 tūkst. žmonių.

Primename, kad Organizacija „Greenpeace“ kaltina „Margirio“ įgulą, kad ši griauna žvejų gyvenimus.

Supertraleris „FV Margiris“ yra 143 metrų ilgio ir 9 tūkst. 500 tonų – vienas didžiausių žvejybinių laivų visame pasaulyje. „Greenpeace“ jį kaltina praeityje žvejojus prie Vakarų Afrikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai