Žvejai meškeriojantys šaltavandeniuose upeliuose, puikiai žino, kad šiltojo sezono pradžioje, t.y. labai ankstyvą pavasarį, o taip pat artėjant šaltajam metui, t.y. rudenį labai svarbu žinoti tikslią vandens temperatūrą, nuo kurios priklauso žuvų aktyvumas. Štai upėtakiai vangiai maitinasi ir prastai kimba, jei vandens temperatūra neviršija 4 laipsnių,o jei ji pasiekia 17 laipsnių – tauriosios žuvys išvis apsnūsta. Lydekos taip pat geriausiai kimba, kai vandens temperatūra pasiekia 12-14 laipsnių, o jų aktyvumas sumažėja, jei vanduo sušyla iki 26-28 laipsnių.
Tad meškeriotojui informacija apie vandens temperatūrą meškeriojant yra svarbi, tačiau ją pamatuoti naudojant tradicinį termometrą gana keblu, nes ši procedūra palyginti ilgai trunka. Danų kompanijos „William Joseph“ specialistai sukūrė kelis įvairių lygių termometrų modelius, kuriais vandens temperatūrą galima matuoti greitai ir sklandžiai.