Mokslininkų atlikti tyrimai parodė, kad Omega – 3 rūgštys, esančios žuvų taukuose, sugeba neutralizuoti efektą, kurį sukelia dažnas greito maisto vartojimas. Jei žmogus periodiškai valgo riebią žuvį, tai teigiamai veikia smegenų sritis, atsakingas už atmintį, gebėjimą įsisavinti žinias ir neutralizuoja žalingą riebalų poveikį smegenims.
Lengvai įsisavinami žūvų taukai padeda organizmui išsaugoti azotines medžiagas, sudarančias audinių pagrindą. Todėl žuvų taukus patariama vartoti sergant plaučių, kaulų bei liaukų tuberkulioze, jei organizmas išsekęs po sunkios ligos.
Gydytojų nuomone, žuvų taukus geriau vartoti vėsiuoju metų laiku, nes vasarą dėl aukštos oro temperatūros jie greitai apkarsta.