15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvejai savaitgalį skubėjo į Palangą: masiškai kimba grundalai

Savaitgalį šimtai žvejų iš visos Lietuvos nuo Palangos tilto traukė grundalus: kai kurie skundėsi atsivežę per mažus kibirus ir nebeturėję kur dėti laimikio.
Palangoje žvejai traukia grundalus
Palangoje žvejai traukia grundalus / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Jau net pavargau traukt, tuoj ir kibire vietos nebebus“, – 15min.lt guodėsi iš Šiaulių į kurortą pažvejoti atvykęs Antanas. Vyras per kelias valandas prigaudė pilną 7 litrų kibirą. 

Iš Radviliškio pažvejoti grundalų atvykęs Arvydas stebėjosi geru laimikiu. „Gaudom ant kabliuko pamovę krevetes, bet atrodo, kad ši žuvis kibtų, net jei žvejotume kratoma guma. Va, ką tik vienas vyras paeksperimentavo ir pabandė gaudyti pamovęs nuorūką. Ir ką – pasisekė“, – pasakojo pašnekovas. Jis prisiminė, kad pirmą kartą pamatęs parazitine žuvimi vadinamą grundalą buvo skeptiškas. Tačiau paragavęs ją nuomonę pakeitė. Vietinių palangiškių byčiokais vadinamos žuvys skoniu primena ešerius. „Itin skani ši žuvis išrūkyta“, – pridūrė žvejys. 

Ant Palangos tilto jau galima įsigyti rūkytų grundalų. Viena žuvelė kainuoja 2-3 Lt. Kilogramą šviežių grundalų buvo galima įsigyti ir už 5 Lt.

„Strimelės iš Palangos pasitraukė Klaipėdos link. Dabar strimeles gaudo klaipėdiečiai. Prieš gerą savaitę pasirodė grundalai. Jie taip gerai kimba, kad visi tempia žuvis kibirais. Vietiniai verslininkai net pyksta“, – juokėsi palangiškis Stasys Gedvilas. Anot prityrusio žvejo, kitą savaitę gali pasirodyti kitos žūklautojų labai mėgstamos žuvys – vėjažuvės, kartais dar vadinamos gandrais. 

Parazitine žuvimi vadinamas juodažiotis grundalas, užaugantis iki 20-23 cm ilgio, per dešimtmetį itin išplito. Manoma, kad į Baltijos jūrą grundalus atplukdė laivai, gali būti, kad žuvys pateko į balastinius laivų vandenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais