11 23

Du patiekalai iš bulvių

Bulviniai blynai
Bulviniai blynai / Vida Press nuotr.
Temos: 1 15min Lengvai

Bulvės yra pigus ir sotus maistas.

Iš jų galima greitai pagaminti

daug skanių patiekalų.

Patarsime, kaip teisingai virti bulves

ir kaip pasigaminti

du patiekalus iš bulvių.


Kaip greitai išvirti bulves?


Pirmiausia bulves nulupkite

ir nuplaukite.

Tada supjaustykite bulves į kelias dalis,

kad greičiau išvirtų.

Bulves dėkite į puodą

su verdančiu vandeniu.

Jei bulves dėsite į šaltą vandenį,

jos praras daug naudingų medžiagų.

Į puodą pilkite nedaug vandens,

kad jis bulves vos apsemtų.

Druską į puodą dėkite tik tada,

kai vanduo užverda.

Taip jos išvirs greičiau.

Uždenkite puodą dangčiu.


Bulvės su kopūstais

Papasakosime,

kaip pasigaminti bulves su kopūstais.


Jums reikės šių maisto produktų:

• 1 kilogramo šviežių bulvių,

• 500 gramų raugintų kopūstų,

• 1 svogūno,

• 100 gramų rūkytos šoninės,

Šoninė yra kiaulės mėsa,
kurią parduotuvėje
galima nusipirkti
parūkytą arba pasūdytą

• druskos,

• pipirų,

• lauro lapų.


Kaip pasigaminti patiekalą?


Pirmiausia bulves nulupkite ir nuplaukite.

Tada jas įdėkite į verdantį vandenį

ir įberkite šiek tiek druskos.

Bulves virkite kelias minutes,

kol suminkštės.

Tada vandenį nuo bulvių nupilkite

ir palikite bulves puode,

kad nusausėtų.

Virtas bulves sutrinkite.


Kitame puode virkite raugintus kopūstus.

Kopūstus sudėkite į puodą

ir užpilkite vandeniu.

Tada į puodą įberkite šiek tiek pipirų

ir kelis lauro lapus.

Kopūstus virkite,

kol jie suminkštės.


Į puodą, kur jau yra sutrintos bulvės,

sudėkite:

• virtus kopūstus,

• keptą svogūną

• ir šoninę.

Įberkite šiek tiek druskos

ir viską išmaišykite.


Bulvinis blynas su kiaušiniu


Dabar papasakosime,

kaip išsikepti blyną iš bulvių su kiaušiniu.


Jums reikės šių maisto produktų:

• 300 gramų šviežių bulvių,

• 2 kiaušinių,

• 40 gramų miltų,

• pusę svogūno,

•10 gramų kietojo sūrio,

• šviežių krapų,

• aliejaus.


Kaip pasigaminti šį patiekalą?


Pirmiausia bulves nulupkite

ir nuplaukite.

Tada bulves sutarkuokite stambia tarka.

Paprastai tokią tarką naudojame
tarkuoti burokus arba morkas.

Kai bulves sutarkuosite,

pagardinkite jas druska,

išmaišykite ir uždenkite dangčiu.

Taip bulves palikite 10 minučių.

Tuomet sutarkuotų bulvių masę

supilkite į samtį su skylutėmis.

Bulvių masę paspauskite

ir nusunkite skystį.


Tada į bulvių masę

įmuškite vieną kiaušinį.

Smulkiai supjaustykite svogūną

ir įdėkite į indą su bulvių mase.

Taip pat ten įdėkite miltus,

šiek tiek druskos ir pipirų.

Visą masę gerai išmaišykite.


Į keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus

ir palaukite, kol ji įkais.

Tada į keptuvę dėkite bulvių masę.

Dėkite taip, gautumėte blyną

su skylute viduryje.

Kai viena blyno pusė apkeps,

apverskite, o į blyno vidurį

įleiskite kiaušinį.

Iškepusį blyną su kiaušiniu

perkelkite į lėkštę.

Ant blyno viršaus užtarkuokite

kietojo sūrio ir pabarstykite krapais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą