Šventiniu Kalėdų ir
Naujųjų Metų laikotarpiu
dažnai susėdame
prie stalo valgyti.
Valgiai būna skanūs
ir norisi jų daugiau suvalgyti.
Gydytoja Kristina Jasmontienė
pateikia kelis patarimus,
kaip valgyti, kad vėliau
neskaudėtų skrandžio.
1. Per šventinę vakarienę
paragaukite tik kelis patiekalus.
Valgykite mažesnę porciją.
2. Valgykite neriebų maistą.
O ruošdami maistą naudokite
augalinį aliejų.
Net silkę ar salotas galima paruošti
su aliejumi ar prieskoninėmis žolelėmis.
Vietoj torto valgykite vaisių.
3. Švenčių metu dažnai geriami
saldūs arba alkoholiniai gėrimai.
Tai nėra sveika,
bet truputį išgerti galima.
Neužmirškite išgerti vandens.
4. Visą maistą sudėkite
į vieną lėkštę.
Taip lengviau suprasite
porcijos dydį ir įsitikinsite,
kad įsidėjote tiek,
kiek galite suvalgyti.
5. Po šventinės vakarienės
pusryčiams labai tinka vaisiai.
Tai gali būti
• serbentai,
• kiviai,
• greipfrutai,
• citrinos.
7. Po švenčių
valgykite sveikesnį maistą,
vartokite pakankamai skysčių.
Tada pasijusite geriau.
.