Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra: „Jei sveikata leis, kartu su mumis sportuos Simas Jasaitis ir Renaldas Seibutis“

Venesueloje iškovojusi olimpinį kelialapį, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė iškilmingai sutikta antradienį Kauno oro uoste. Nors ir gerai nusiteikę, daugelis komandos narių atrodė pavargę. Ypač poilsio ištroškęs atrodė vyriausiasis rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra.
Rinktinė grįžo į Lietuvą
Rinktinė grįžo į Lietuvą / Aliaus Koroliovo nuotr.

Vis tik kantrybe ir ramumu garsėjantis strategas sutiko atsakyti į kelis žurnalistų klausimus. Jis sakė jau suplanavęs pajūryje liepos 14 d. prasidėsiančia treniruočių stovyklą, kurioje, jei sveikata leis, sportuos Simas Jasaitis ir Renaldas Seibutis. Kuriuos kelialapį Londono olimpiadą iškovojusios rinktinės narius jie galėtų pakeisti, treneris kol kas nesako.

– Kaip skrydis?, – žurnalistai paklausė K.Kemzūros.

– Ilgas. Varginantis.

– Treneri, Karakasą prisiminsite gerai ar kaip košmarą?

– Koks košmaras, jei iš ten grįžome pasiekę savo tikslų? Normaliai prisiminsime, su šypsena. Visur būna nelengva. Niekas ten mūsų nelaukė, nors ir sutiko su gėlėmis, bet buvo ir švilpimų, buvo ir aršios kovos, varžovai mūsų atžvilgiu buvo nusiteikę labai nedraugiškai ir nebuvo nusiteikę perleisti mums to kelialapio.

Į Nigerijos patekimą į olimpiadą nereikia žiūrėti pašaipiai, nes jos rinktinės nariai individualiai yra labai stiprūs, atletiški. Jie žaidžia gerame lygyje NBA ir Europoje.

– Kaip vertinate Venesuelos kaltinimus dėl neva lietuvių iš anksto sutartų rungtynių rezultatų?

– Į ligotus kaltinimus negali rimtai reaguoti.

– Niekas neabejoja, kad rinktinė dar turi potencialo tobulėti?

– Procentais nemoku įvertinti komandos pasirodymo. Mes visi dar galime pridėti. Tiek individualiai, tiek komandiškai supratimas su kiekvienomis rungtynėmis gerėja. Tai, matyt, ir yra skirtumas. Matėte Pietų Amerikos rinktines – jos prieš tai žaidė įvairius turnyrus, tai jiems bus savotiškas pasiruošimas. Mes, Europos komandos, tokio pasiruošimo kaip ir neturėjome. Daugelis pagrindinių žaidėjo prie rinktinių prisidėjo vėliau.

– Kaip gali keistis rinktinės kandidatų sąrašas?

– Jau esame suplanavę, ką mes veiksime naujoje treniruočių stovykloje. Dėl kandidatų – reikia išsiaiškinti kaip jaučiasi Renaldas Seibutis, Simas Jasaitis. Jei jų sveikata leidžia, jie prisijungs ir sportuos kartu. Kol kas neatskleisiu, ką jie galėtų pakeisti.

Draugiškas rungtynes jau esame sutarę rusais, kiti varžovai galbūt bus islandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas