Dzūkijos miškuose dygstančios rudmėsės džiugina grybautojus. Tiesa, didžioji dalis grybų sukirmijusi, tačiau jų gausa negalima skųstis, o pasivaikščiojus kiek ilgėliau tikrai įmanoma prisirinkti gardžiai vakarienei.
Rudmėsės kepurėlė rausvai oranžinė, pasitaiko su žalsvomis dėmelėmis. Lakšteliai priaugtiniai, rudai raudoni, grybas maloniai kvepia. Lotynišku savo vardu šis grybas taip pat yra neeilinis: lactarius deliciosus, pirmasis žodis reiškia pieningumą, tas oranžines nekarčias grybo sultis, o antrasis, be abejo, gardumą. Auga vasaros pabaigoje ir rudenį eglynuose, pušų jaunuolynuose, mėgsta slėptis tarp žolių. Tai I kategorijos valgomasis grybas. Vartojamas keptas, sūdytas, marinuotas.
Rudmėsė – tai tikras lietuviškas delikatesas, todėl verta kuo skubiau išsiruošti į mišką.