Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 01

Kinai gamtos labui tapė savo batų padais

Kaip įtikinti žmones, kad vaikščioti yra naudinga ne tik jiems patiems, bet ir aplinkai? Kaip įtikinti žmones rečiau naudotis automobiliais? Kinijoje tam buvo pasitelktas...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas
Temos: 1 Kinai

Kaip įtikinti žmones, kad vaikščioti yra naudinga ne tik jiems patiems, bet ir aplinkai? Kaip įtikinti žmones rečiau naudotis automobiliais? Kinijoje tam buvo pasitelktas nestandartinis sprendimas, kurio pagrindiniu akcentu tapo pado atspaudas.

Projekto įgyvendinimui reikėjo didžiulės drobės su atspausdintu medžio atvaizdu ir žalių dažų. Sakydami, kad reik didžiulės drobės, omenyje turime baltą medžiagą dengiančią pakankamai judrią ir plačią gatvę skersai. Tokiu būdu buvo uždengta pėsčiųjų perėja. Akcijos dalyviais pasirinkti miesto gyventojai ir svečiai.

Abiejose gatvės pusėse buvo įrengtos specialios zonos, ant kurių užlipus batų padai nusidažydavo aplinkai draugiškais ir greit džiūstančiais žalios spalvos dažais. Į tokią dažų vonelę įlipęs pėstysis eidamas per perėją medžiui suteikdavo šiek tiek žalumo ir taip žingsnis po žingsnio, praeivis po praeivio niūriai atrodantis medis sužaliavo. Kaip žinia žaliuojantis medis laikomas tyro oro ir švaros simboliu.

Kampanija skirta Kinijos aplinkos apsaugai buvo vykdoma padedant menininkui Jody Xiong. Žaliosios pėsčiųjų perėjos iš pradžių buvo įrengtos 7 judriausiose Šanchajaus gatvėse. Vėliau ši idėja buvo išplėsta iki 132 gatvių visoje Kinijos teritorijoje. Projekto tikslas – atkreipti žmonių dėmesį į oro taršą, nes Kinija pasižymi ypač aukštu oro taršos rodikliu ir storu smogo sluoksniu virš didmiesčių.

Akcijos rezultatai tikrai džiugūs. Savo pėdsaką projekte paliko beveik 4 mln. žmonių, kurie tuo pačiu sužinojo ir apie vieną iš Kinijos opų – oro taršą. Rajonuose, kuriuose buvo vykdoma ši akcija dėmesys aplinkos apsaugai padidėjo iki 86 proc., o fotografijos, kuriomis su jumis dalinamės buvo atspausdintos stambiu formatu ir eksponuotos “Zheng Da Art” muziejuje Šanchajuje.

 

| www.zaliejisprendimai.lt | Facebook.com/zaliejisprendimai |

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito