Nors daugumos šokoladinės mintys siejasi su belgišku šokoladu, tačiau šokolado meistrų galima rasti ir lietingoje Anglijoje. Vasaros sezonas Šefilde, esančiame Anglijos šiaurėje, buvo atidarytas kūrybiškai ir saldžiai.
Keylink yra Junginės Karalystės šokolado ir jo produktų tiekimo lyderė, kuri jau ketvirtus metus iš eilės organizuoja šokolado jaunųjų meistrų konkursą. Šiame konkurse kviečiami dalyvauti visi studentai iš Anglijos bei Škotijos koledžų.
Šiais metais dalyvavo šeši studentai, o tarp jų vienas mūsiškių – lietuvaitis Aivaras Jurkaitis. Jis jau ketverius metus gyvena Edinburge, mokosi koledže profesionalaus maisto ruošimo ir konditerijos gaminimo. Nors šokolado gaminiai nėra jo specifinė sritis, tačiau mėnesį trukusi praktika, įvairiausi bandymai ir ragavimai lėmė saldžią sėkmę. Šiame konkurse jis užėmė antrą vietą!
Per skirtas penkias valandas dalyviai turėjo pagaminti šokoladinius triufelius, šokoladinius saldainius su įdaru, šokoladinį desertą ir šokoladinę skulptūrą, kuri atspindėtų vasaros temą. Taigi daug daug šokolado.
Aivaras antrą vietą iškovojo pagaminęs triufelius su sūdyta karamele ir anakardžiais, jo šokoladiniai saldainiai buvo įdaryti pasifloru ir anyžiumi, o šokoladinis desertas, pavadinimu „Žemė“, - buvo šokoladinis pyragas su riešutais brownie, šokolado ir kavos putėsiu, citrininiu kremu, ličio žele ir papuoštas šokoladiniais džiūvėsėliais. Komisijos narius, kuriuos sudarė Jungtinės Karalystės šokolado meistrė Ruth Hinks, šokolado gamyklos „Callebaut“ vadovė Julia Sharp ir konditerijos šefas Thierry Dumouchel, pakerėjo Aivaro pagaminta šokolado skulptūra, kuri priminė vasaros gėlių darželį.
Pasidžiaugti lietuvio pergale ir pavarvinti seilę galite užsukę į http://www.keylink.org/kscy/2014/results.php