Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karantino metu iš naujo atrandame muziką – ji mus guodžia ir suvienija

Buvo vėlus sekmadienio vakarą. Kasvakarinės ovacijos gydytojams, kurios nuskamba Niujorko mieste 7 valandą vakaro, jau seniai buvo nutilusios.
Mergina muzikos parduotuvėje
Mergina muzikos parduotuvėje / Jamakassi Wejx nuotr./ Unsplash nuotr.

Aš ruošiausi žiūrėti niūrią HBO dramą apie lemtį ir žlugimą – labai tinkamą filmą pandemijos metui. Vis dėlto giliai mano pasąmonėje skambėjo šilta ir pažįstama melodija: „Sometimes in our lives/ We all have pain…“ (liet. „Kartais gyvenime/Mes visi kenčiame skausmą...“)

Tai buvo neseniai anapilin išėjusio Billo Witherso „Lean on Me“. Daina skambėjo vis garsiau. Ir garsiau. Pasirodo, ji skambėjo ne mano vaizduotėje, o iš po mano langais stabtelėjusio automobilio.  

Kas jame sėdėjo? Neįsivaizduoju. Tai nebuvo pirmas kartas, kai toks vienišas melomanas pažadino visą Niujorko kvartalą tokiu savo „koncertu“. Bet šiuo atveju toks mano vakaro sutrikdymas mane pralinksmino. Aš žiūrėjau pro langą į sustojusį automobilį, švilpavau iš jo sklindančią melodiją ir jaučiau bendrystę – su tuo, kas sėdėjo tame automobilyje, su visais, kam patinka B.Witherso muzika, ir be abejo, su savo gatvės kaimynais, kurie norom nenorim klausėsi tos pačios dainos. Tai panašiausia į apsilankymą koncerte ar klube, ką aš patyriau per beveik mėnesį izoliacijos. Ne dėl muzikos garsumo, o todėl, kad jaučiausi, lyg ta muzika dalijomės visi. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas