Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Metų treneris L.Eidukevičius: „Darbas moterų kolektyve – specifinis, tai nėra vyriška psichologija“

Geriausiu 2019 metų buriavimo treneriu pripažintas Linas Eidukevičius užaugino ne vieną pasaulinio įvertinimo sulaukusį sportininką. Jau beveik dešimt metų jis treniruoja ir Tokijo olimpiadoje startuosiančią ir šiuo metu 12-ąją vietą pasaulio „Laser Radial“ moterų reitinguose užimančią buriuotoją Viktoriją Andrulytę. Tačiau nors apdovanojimo sulaukti esą visuomet malonu, treneris jo nesureikšmina.
Viktorijos Andrulytės treneris Linas Eidukevičius
Viktorijos Andrulytės treneris Linas Eidukevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Treneriu dirbu jau 30 metų, buvo ir gerų, ir blogų momentų, buvo ir pergalių, ir pralaimėjimų. Tai – eilinė stotelė. Yra trenerių, kurie galbūt net daugiau įdeda darbo, galbūt apdovanojimo jie net vertesni nei aš“, – kuklinasi L.Eidukevičius.

Pasak jo, metai, dirbant kartu su V.Andrulyte, buvo kaip niekad intensyvūs – didžiąją dalį laiko teko praleisti svečiose šalyse, daug laiko atėmė treniruotės užsienyje. „Namų beveik nėra, mes visuomet išvažiavę – tarp gėlo vandens, tarp lietaus, taifūno, štilio... Taip ir teka mūsų gyvenimas“, – 15min pasakojo treneris.

Su Viktorija L.Eidukevičius dirba jau daugiau nei dešimtmetį, nuo 2008-aisiais vykusios Pekino olimpiados. Tačiau, kaip pats sako, buriavimas – sportas, kuriame įgūdžiai per sezoną neįgyjami, reikia laiko, todėl ir rezultatai ima matytis vėliau. „Paruošti olimpietį reikia aštuonerių metų. O jei nori rezultato, turi būti labai talentingas“, – tikina jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas